Nya ödesbeskedet – därför stoppas Ex on the beach helt

Nya ödesbeskedet – därför stoppas Ex on the beach helt

Idag togs beslutet att Paradise Hotel stoppats helt efter vittnesmål om sexuella övergrepp.Nu ställs även kommande säsong av Ex on the beach in.”Vi har valt att ställa in den planerade produktionen av Ex on the beach”.
Nicole Falciani om att ta över efter Rebecca Stella: "läskigt"
Slå på ljud

Under tisdagen kom beskedet att årets säsong av Paradise hotel stoppas helt. Detta efter att programmet till en början satts på paus då flera kvinnliga deltagare vittnat om sexuella övergrepp inne på hotellet. Sedan dess har kanalen NENT valt att polisanmäla händelserna och har nu tagit beslutet om att inte visa återstående avsnitt av säsongen. Inte heller kommer de avsnitt som redan sänts gå att se.

I samband med att det för två veckor sedan framkom ny och allvarlig information rörande nuvarande säsong av Paradise hotel i Sverige beslutade NENT Group att omedelbart ta ner hela säsongen och inte fortsätta sända kommande avsnitt. Idag kan vi meddela att det beslutet står fast. Incidenterna polisanmäldes samma dag som dessa åtgärder vidtogs”, skrev NENT GROUP i ett pressmeddelande om beslutet.

Ödesbeslutet för Ex on the beach

Nu kommer även nyheten om att den planerade inspelningen av Ex on the beach kommer att läggas på is.

”Vi har valt att ställa in den planerade produktionen av Ex on the beach då vi helt enkelt inte tror att det är vad tittarna vill ha just nu”, skriver presstalesperson Sanna Golne, pr-ansvarig på Disovery network, i ett sms till Expressen.

Enligt uppgifter till tidningen ska inspelningen för kommande säsong redan varit planlagt och castingen för att hitta de nya deltagarna varit igång. Säsongen var dessutom tänkt att bli speciell då den hade varit en jubileumssäsong.

För Dagens nyheter berättar nu dock Jessica Lindman, kommunkationsdirektör på Discovery Network, att beslutet om att lägga ner säsongen ligger fast och att anställda har meddelats. Dessutom menar hon att samtalet kring programmets vara eller icke vara ska ha diskuterats tidigare.

– Hela debatten som började med metoo skapade en större medvetenhet kring hur vi beter oss mot varandra, hur män och kvinnor beter sig mot varandra. Vi följer debatten och valde rätt tidigt att ta upp diskussionen internt, och nu har vi tagit det här beslutet. Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, berättar hon.

Framtiden för Paradise hotel

Hur vida Paradise hotel och Ex on the beach kommer att återkomma i framtiden är ännu oklart. I en intervju med Nyhetsmorgon berättar NENT GROUP Sveriges vd, Anders Jensen, att han är besviken på produktionsbolaget Mastiff som producerat Paradise Hotel för kanalen.

Detta efter att. uppgifter inkommit om att kvinnliga deltagare ska ha uppmanats hålla tyst om övergreppen inne på hotellet i risk för en anmälan om förtal.

– Om det stämmer, vilket jag utgår från att det gör, så är det naturligtvis helt oacceptabelt. Vi kan inte fortsätta med den här typen av produktioner under de här premisserna, säger Anders Jensen i Nyhetsmorgon.

LÄS OCKSÅ: Gustav Mandelmanns okända hälsokamp – tvingad till operation

LÄS OCKSÅ: Biancas Ingrossos ilska – efter Benjamins ord om skönhetsingrepp

FOTO: Discovery

FRÅN FÖRSTASIDAN