Därför saknades Erika Persson i Fångarna på fortet – sanningen bakom beslutet

GUNILLA PERSSON, ERIKA PERSSON
Exklusivt

Gunilla Perssons dotter Erika Persson har tidigare synts tävla i Fångarna på fortet likväl som sin mamma.
Men denna säsong var det bara mamma Gunilla som ställde upp i tävlingen.
Här är sanningen bakom Erikas frånvaro.
Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”
0:39

Efter reklamen: Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”

(0:39)

Slå på ljud

Hollywoodfrun Gunilla Persson, 63, tog sin in i folkets hjärtan efter sin medverkan i Svenska hollywoodfruar. Men trots att programmet inte längre sänds så är hon ständigt aktiv och skapar fortfarande rubrik efter rubrik.

Nu senast har vi sett henne i Fångarna på fortet där hon även tidigare varit med och skapat underhållning åt tittarna. Men en incident under inspelningen av programmet gjorde upplevelsen till en riktig mardröm för Gunilla. Hon beskriver det själv som att det framkallade dödsångest och fick efter händelsen lov att avbryta.

– Dödspanik, rena dödsångesten. Jag trodde ju att min sista stund hade kommit. När man doppas ner på detta sättet i denna sörjan som va som snor så tänkte jag att nu dör jag, nu stannar hjärtat. Man kunde inte andas det var därför det tog ett tag innan jag började skrika.

Maria Montazamis framtidsbesked för Svenska Hollywoodfruar

Se klippet här!

Gunillas dotter har blivit stor på sociala medier

Även hennes dotter Erika Persson, 20, får mer och mer utrymme i media ju äldre hon blir. När hon syntes i Svenska hollywoodfruar var hon fortfarande en tonåring och verkade inte särskilt intresserad av rampljuset. Men under de senaste åren pratas det allt mer om profilen som nu har närmare 60 000 följare på Instagram.

Något som nog både Gunilla och hennes dotter är vana vid efter en tid i rampljuset är följarnas reaktioner. Flera av Erikas följare har påstått att hennes bilder på Instagram skulle vara retuscherade, något hon dementerat. Men ändå fortsätter kommentarerna att ramla in när hon nyligen lade upp en bild på sig själv på plattformen.

Mamma Gunilla är däremot snabb med att försvara sin dotter i kommentarsfältet.

Vilken otäck fantasi du har. Stick någonstans där solen inte skiner” svarar Gunilla på en av kommentarerna.

Därför saknades Erika under Fångarna på fortet

Även Erika har varit med och tävlat i Fångarna på fortet och även under årets inspelningar befann hon sig i Frankrike tillsammans med sin mamma. Men tävlade gjorde hon däremot inte. Något Gunilla berättar i en intervju med Hänt.

– Nej alltså, hon var inte engagerad nog att tävla. Men hon har tävlat två gånger tidigare, säger Gunilla och fortsätter:

– Hon är alltid med mig, men var nog inte så pigg på att vara med det här året. Erika är mycket bättre än jag på atletiska saker. Man har sett i tidigare program när hon klättrar på muren. Sådana där vansinniga saker som jag aldrig i livet skulle göra. Hon är ju en bra kämpe på det sättet.

Hur kändes det att hon inte var med?

– Det är okej att hon inte var med. Huvudsaken är att hon var med mig som stöd, för jag behövde det.

FOTO: TV4/Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN