Erika Perssons ärliga svar på Gunilla Perssons önskan om barnbarn

ERIKA PERSSON, GUNILLA PERSSON
Exklusivt

Hollyoodfrun Gunilla Persson har tidigare uttryckt sin vilja om att bli mormor. Nu berättar dottern Erika Persson för Hänt om hur hon egentligen ser på sin mammas önskemål.
– Hon saknar ju att ha bebisar, säger Erika till Hänt.

Gunilla Persson, 62, och Erika Persson, 18, tog svenska folket med storm efter deras medverkan i Svenska hollywoodfruar. I serien har man kunnat se att Gunilla och Erika har ett starkt band och de har gått igenom mycket tillsammans.

Breaking
Lasse Stefanz-medlemmen Anders Pettersson är död

Under coronapandemin har det däremot inte varit tal om någon inspelning med Svenska hollywoodfruar. Gunilla har tidigare berättat för Hänt att hon tror att det beror på att det blir för dyrt för produktionen att behöva sitta i karantän i Mexiko innan de kan resa in i USA.

Reserestriktionerna har även drabbat Erika och Gunilla, då de inte kunnat flyga hem till Sverige på hela två år. Men snart är det äntligen dags att sätta sig på ett plan till Sverige och Erika är minst sagt glad för det.

– Jag är väldigt taggad på det, jag saknar Sverige så mycket! Jag har inte varit där på två år, på grund av covid, säger Erika till Hänt.

Erika Persson lämnar hemmet – börjar på college

I höst flyttar Erika hemifrån för att börja på college och lyckan är total – hon har nämligen kommit in på sitt förstahandsval.

– Jag kom in på mitt förstahandsval Pitzer College. Det är ungefär en timme från LA och det är ett av flera olika colleges i samma område. Det är en riktigt cool liberal konst-skola där jag får göra allt jag brinner för, berättar Erika för Hänt.

Erikas högsta prioritet just nu är alltså att gå på college och studera film och få utlopp för sin kreativa sida. Erika är också väldigt mån om att kämpa för kvinnliga rättigheter och ser fram emot att gräva vidare i det nu när hon börjar på sitt efterlängtade college.

Med andra ord är det inga barnplaner som står på agendan för Erika, något som mamma Gunilla tidigare haft en önskan om.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Erikas svar efter mamma Gunillas planer på barnbarn

När Gunilla blev mamma var hon nämligen i 40-årsåldern och i samma veva började hennes mamma Iris Persson, 95, bli sjuk. Gunilla har tidigare berättat för Hänt att det därför vore smart om Erika skaffar barn tidigare än så, för då kan ju Gunilla hjälpa till att ta hand om det lilla barnet.

– Vad jag vill och säger till henne med glimten i ögat, men jag menar det också, är: skaffa dina barn tidigt så jag inte blir en lastgammal mormor som inte kan hjälpa dig. Det viktigaste man har i livet är ens föräldrar. Mamma hade hjälpt med allt om jag hade haft Erika tidigare. Men jag gjorde det misstaget och väntade för länge så mamma började bli sjuk redan när Erika föddes, har Gunilla tidigare sagt till Hänt.

Nu berättar Erika för Hänt hur hon egentligen ser på sin mammas idéer om att skaffa barn.

– Jag vet inte riktigt, alltså jag kommer inte skaffa barn än, det vill jag inte alls. I den närmaste framtiden är det verkligen inte på min radar, jag vill ju gå i skolan och gå vidare med allt jag vill göra, säger Erika och fortsätter:

– Men jag förstår att hon vill ha barnbarn, hon saknar ju att ha bebisar runt omkring sig.

ERIKA PERSSON, GUNILLA PERSSON

När Erika fyllde 16 firades det rejält.

Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: FÖRSVINNANDET Peg och Penny Parneviks mystiska frånvaro

LÄS OCKSÅ: KARRIÄRBYTE Mia Skäringers nya jobb – byter riktning

FOTO: Thomas Engström/EXP/TT, Erika Persson

SENASTE NYTT!