Gunilla Perssons önskan om att Erika Persson skaffar barn nu

Gunilla Persson och Erika Persson

Foto: Privat

Gunilla Persson fick barn i 40-års åldern, något som gett henne en viss insikt.
Nu berättar hon om hoppet på att dottern Erika ska bli gravid tidigt.
– Lämna det lilla barnet med mig och res världen runt, det gör mig inget, säger Gunilla till Hänt.
Slå på ljud

Gunilla Persson, 61, och Erika Persson, 18, har blivit välkända ansikten för det svenska folket genom sin medverkan i Svenska Hollywoodfruar.

Gunilla har alltid levt själv med dottern, utan att det funnits någon pappa med i bilden. För Hänt har Gunilla berättat att det med tiden blivit allt tuffare att vara ensamstående. Hon förklarade då att det hade varit skönt att ha en man vid sin sida att kunna oroa sig med när dottern är iväg och allt mer lever sitt självständiga liv.

– Hon är allt jag har. Jag vet att mamma oroade sig mycket för mig också men det är ju lättare när man har en man, när man har en far till barnet som är där också. Man kan oroa sig tillsammans istället för att vara ensam och oroa sig. Det är det jobbiga och man nästan önskar att man hade träffat någon, och gift sig med någon, att man hade varit i ett annat familjeläge.

Gunilla Perssons hopp om att Erika skaffar barn tidigt

Efter att Gunilla själv skaffade dottern i 40-års åldern har hon nu kommit fram till att hon tror att det vore smart av Erika att själv skaffa sina barn tidigare.

I en intervju med Hänt berättar Gunilla om tankarna hon har kring att dottern gärna får bli mamma, ganska omgående.

– Vad jag vill och säger till henne med glimten i ögat, men jag menar det också är – skaffa dina barn tidigt så jag inte blir en lastgammal mormor som inte kan hjälpa dig. Det viktigaste man har i livet är ens föräldrar. Mamma hade hjälpt med allt om jag hade haft Erika tidigare. Men jag gjorde det misstaget och väntade för länge så mamma började bli sjuk redan när Erika föddes, säger Gunilla.

Erika Persson och Gunilla Persson

Foto: Privat

Hollywoodfrun menar att det är så lätt att låta tiden gå och att hon därför hellre ser att Erika blir gravid som ung och utnyttjar det stöd som Gunilla menar att hon kan ge.

– Det är viktigt tror jag, att om hon vill ha min hjälp, som jag tror att hon behöver då måste hon skaffa sina barn tidigt. Jag brukar skoja om att du kan göra vad du vill så kan jag ta hand om barnbarnet. Lämna det lilla barnet med mig och res världen runt, det gör mig inget. Men skaffa dig i alla fall barnet, för det är ändå viktigt att ha det. Man ska inte vänta för länge, jag ser den ena kompisen efter den andra som har väntat för länge och dem blir ju desperata att träffa någon desperata för den biologiska klockan tickar. Jag tror att det är meningen att man ska ha barnen tidigt, i 20-årsåldern, säger Gunilla.

Erika Perssons plan för framtiden

Erika däremot verkar inte ha riktigt samma planer i nuläget – hon vill nämligen upptäcka värde.

– Nej, hon vill resa jorden runt och ha roligt. Precis som jag gjorde. Men jag säger gör inte det för det blir panik längre fram. Skaffa den där ungen och ge den till mig, säger Gunilla och fortsätter:

– Nej men jag vill väl att hon ska gifta sig och skaffa en man och ha hela det där på riktigt. Såklart vill jag att hon ska hitta rätt i kärleken men hon kan ändå skaffa det lilla barnet och ge det till mig haha!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Erika Perssons första ord om hastiga insjuknandet – mamma Gunillas oro

SENASTE NYTT!