Gunilla Persson om att varit ensamstående förälder till dottern Erika

Gunilla och Erika Persson

Foto: Privat

Gunilla Persson har varit ensamstående mamma till dottern Erika Persson.
I en intervju med Hänt berättar hon om sorgen över att inte ha haft en man vid sin sida.
– Man önskar att man hade träffat någon och gift sig med någon, säger Gunilla till Hänt.
Slå på ljud

Gunilla Persson, 61, och hennes familj har flitigt synts på tv-rutan sedan många år tillbaka. Främst är det Svenska Hollywoodfruar som Gunilla är känd ifrån men hon har under årens gång även medverkat i andra program och dessutom fått egna serier.

Idag lever Gunilla tillsammans med sin mamma Iris Persson, 94, och dotter Erika Persson, 18.

Gunilla Perssons om Erikas okända pappa

Även om både Gunilla och Erika är välkända ansikten från tv och dessutom delar med sig av stora delar av sina liv på sociala medier så har finns det något som nästan aldrig kommit på tal – nämligen Erikas pappa. Tidigare har Gunilla berättat att det finns en anledning till att hon inte pratar om honom.

– Det har varit en överenskommelse, kan man säga att jag ska vara tyst om vissa saker, sa då Gunilla Persson.

Under en intervju med Hänt berättar nu Gunilla om tankarna kring att dottern vuxit upp och blivit myndig. I somras fyllde Erika nämligen 18 år.

– Alla tider har sin tjusning om man säger så. Det är alltid härligt att se att hennes utveckling går åt rätt håll och att hon är väldigt smart, väldigt empatisk och känslosam. Hon har begåvning som få. Det här gör ju att man tycker att det är jättespännande att få följa med på hennes resa som kommer att bli fantastik tror jag. Jag är hennes största fan, säger Gunilla till Hänt.

Hon har däremot blandade känslor kring att dottern växer upp, men just jobbigt tycker hon inte direkt att det är.

– Det är inte det, för jag jobbar ständigt men känslan av att jag vill att hon ska vara liten i många lägen. Men det går ju inte att ha henne liten när hon inte är det.

Erika, Gunilla och Iris Persson.

Erika, Gunilla och Iris Persson. Foto: Privat

Gunilla om svårigheten med att varit ensamstående

Gunilla berättar även om hur det har varit att vara ensamstående förälder till Erika då pappan aldrig funnits med i bilden.

– Det blir ju ibland att man kanske är lite överbeskyddande och att man oroar sig i onödan ibland när hon är ute och så, men jag tror också att det har mycket att göra med att man är en singelförälder, säger Gunilla och fortsätter:

– Hon är allt jag har. Jag vet att mamma oroade sig mycket för mig också men det är ju lättare när man har en man, när man har en far till barnet som är där också. Man kan oroa sig tillsammans istället för att vara ensam och oroa sig. Det är det jobbiga och man nästan önskar att man hade träffat någon, och gift sig med någon, att man hade varit i ett annat familjeläge.

Hon förklarar även att det inte har blivit lättare att vara ensamstående med årens gång utan att hon istället ser att det blivit tuffare.

– Det är svårare nu att vara singel och ensamstående mamma än vad det var när hon var liten. Det är många som inte fattar det för de säger att nu har du all frihet och kan göra vad du vill. För du behöver inte ha samma ansvar som du hade när hon var liten och alltid var beroende av dig. Men jag älskade det här med att hon var superberoende av mig och jag behövde aldrig ha någon annan, för jag behövde aldrig dela henne med någon men nu skulle det kännas bättre att ha någon så man slipper ta beslutet om collage och sånt själv, säger Gunilla.

Däremot menar Gunilla Persson att hon såklart vill att dottern ska klara sig själv.

– Jag vill att hon ska vara självständig och vara sin egen person.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Erika Perssons första ord om hastiga insjuknandet – mamma Gunillas oro

SENASTE NYTT!