Erika Perssons känga till Let's dance: ”Absolut inte”

Erika Persson, Gunilla Persson
Exklusivt

För två år sedan tillfrågades hollywoodfrun Gunilla Persson om att vara med i Let's dance – men hon tackade nej. Nu berättar dottern Erika Persson för Hänt om varför hon också skulle tacka nej till den populära danstävlingen.

Gunilla Persson, 62, och Erika Persson, 18, är lika på många sätt och vis. Bland annat har de båda ett glatt humör, de älskar djur och de poserar gärna framför kameran.

För två år sedan blev Gunilla tillfrågad om att vara med i Let's dancenågot hon dessvärre behövde tacka nej till.

– Jag har blivit tillfrågad i flera år om att vara med och det är ett program som jag verkligen vill göra. Och som jag kommer att göra. Men om jag ska vara med just i år kan jag inte bekräfta, sa Gunilla Persson då till Aftonbladet.

Det kom senare att visa sig att anledningen till att Gunilla inte fanns med på deltagarlistan, var för att Gunilla måste finnas på plats i USA för familjens skull. Gunilla berättade då för Aftonbladet om rädslan att det skulle gå för bra för henne i tävlingen så att hon skulle bli kvar i Sverige alldeles för länge.

KÄRLEK! Dag Tolstoy visar upp nya familjelyckan

Erika Persson börjar på college – stora lyckan

Vid det laget hade Gunillas mamma Iris Persson, 95, börjat bli sjuk och dottern Erika gick ju i High school. I höst börjar Erika på college och lyckan är total, hon kom nämligen in på sitt förstahandsval.

– Jag kom in på mitt förstahandsval Pitzer College. Det är ungefär en timme från LA och det är ett av flera olika colleges i samma område. Det är en riktigt cool liberal konst-skola där jag får göra allt jag brinner för, har Erika tidigare berättat för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Iris, som än idag, inte har det helt lätt med sjukdomsbesvären har haft en tuff vår. Hon har nämligen behövt ligga på sjukhus, vilket är nytt för henne eftersom Gunilla har vårdat henne i hemmet de senaste tio åren. Gunilla har tidigare berättat att hon räddade sin mamma genom att själv ta över vårdnaden.

– Jag räddade mamma från en säker död för exakt tio år sedan. Jag tog ut henne ur demensboendet på mammas 85:e födelsedag den 18 februari 2011. Det i sig själv måste firas därför att tio år senare, trots att hon är gravt dement, så lever hon fortfarande och skiner ofta som en sol när hon ser på mig, sa Gunilla då.

Därför vill inte Erika Persson vara med i Let's dance

Med tanke på Gunillas stora ansvar för mamma Iris så var det med andra ord inte särskilt konstigt att hon tackade nej till Let's dance för två år sedan. Men nu berättar Erika för Hänt att hon definitivt också hade tackat nej till danstävlingen – anledningen har dock inget med Gunilla eller Iris att göra.

– Jag tror att jag kommer göra tv i framtiden. Men högst troligen absolut inte Let's dance. Det är verkligen inte något jag skulle gilla att göra, förklarar Erika för Hänt.

Trots att Erika är väldigt musikalisk och bra på att sjunga, så är Let's dance helt enkelt otänkbart, det verkar alltså inte vara hennes grej.

LÄS OCKSÅ: KRITIK Bianca Ingrossos nya bild upprör följarna

LÄS OCKSÅ: ”SORGLIGT” Mia Skäringer talar ut om övergreppen

FOTO: Thomas Engström/EXP/TT, ERIKA PERSSON

Senaste nytt