Erika Johanssons sorg – efter stora missen i SVT: “Oerhört frustrerande”

Erika Johanssons sorg – efter stora missen i SVT:
Erika Johansson föll ihop på marken efter förlusten i "Mästarnas mästare". Nu berättar hon om känslorna efter missen.
Annons

Det såg ut att bli en promenadseger för friidrottslaget i “Mästarnas mästare” när den sista grenen, jaktstart, skulle gå av stapeln. Längdhopparna Erika Johansson, 44, och Mattias Sunneborn, 47, tillsammans med löparen Malin Ewerlöf, 45, hade legat i topp i nästan alla grenar hittills och samlat ihop så mycket poäng att de fick starta 12 sekunder före skridskolaget och nästan två minuter före kraftlaget.

Annons

Jaktstarten är en stafett med tre olika stationer och efter de två första låg friidrottarna i topp. Men när Erika Johansson ska avsluta stafetten går någonting fel. Längdhopparen får nämligen inte ihop pusslet, bestående av fyra ojämna bitar, oavsett hur länge hon försöker.

– Jag vänder säkert bitarna jag vet inte hur många gånger och det börjar kännas oerhört frustrerande. Klockan går, säger hon i programmet.

Medan hon på alla vis försöker att få ihop bitarna hinner först skridskolaget med hockeyspelaren  Peter “Foppa” Forsberg, 44, ikapp och kör om henne och därefter lyckas också kraftlagets boxare Armand Krajnc, 44, hinna före henne. När det står klart att Erika Johansson kommer att bli sist ger hon upp och lämnar pusslet olöst.

Annons

I stället sjunker hon bedrövad ihop i sanden på stranden med händerna för ansiktet efter missen.

– Det var mest jobbigt att inte kunna slutföra grenen. Hade jag kommit trea och ändå slutfört det… Men nu blir det ett sånt misslyckande att inte ens ha slutfört det, säger hon besviket i programmet.

Resultatet gjorde att skridskolaget tog sig vidare till semifinal. Kraftlaget och friidrottslaget möts i stället i den klassiska nattduellen, som avgörs i nästa veckas avsnitt.

“Mästarnas mästare” sänds 20.00 på söndagar i SVT1.

Foto: SVT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…