Erik Videgård svarar på kritiken mot bristande hygien i Nyhetsmorgon

Erik Videgård i mörkgrå tröja.
Exklusivt

Erik Videgård är en välkänd kock i TV4:s Nyhetsmorgon, men efter att ha burit ringar medan han lagar mat har han nu mötts av kritik.
Nu svarar han på kritiken.
– Det är min dotter som gör ringarna. Jag skäms inte för dem, säger han till Hänt.
0:37

Efter reklamen: Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

(0:37)

Slå på ljud

Det är många som känner igen framgångsrika stjärnkocken Erik Videgård, 61, från tv-rutan. Han lagar nämligen ofta mat till TV4-kollegorna i Nyhetsmorgon.

Men nu har kockens ringar och smycken uppmärksammats av tittare. Flera menar nämligen att det är ohygieniskt att ha på sig det medan man lagar mat. Därför bestämde vi oss för att fråga Erik om ringarna.

– Det är min dotter som gör ringarna. Hon är silversmed. Jag skäms inte för dem, säger han med stolthet i rösten.

Carolas avslöjande om Tareqs kärleksliv: ”Han är”

Erik Videgård om kritiken på sociala medier: ”Lite som restaurangrecensioner”

Under samtalets gång får vi en inblick i Eriks generella syn på kritik och hur han tacklar den.

– Jag ser kritik på sociala medier lite som restaurangrecensioner, säger han och förklarar att de flesta kommentarerna är positiva men att det tyvärr är de negativa han tar med sig.

Alla som satt sin ”digitala fot” på en sociala medier-plattform kan säkerligen relatera till det.

– Jag kollade igenom alla kommentarer på min Instagram. Av drygt 1000 kommentarer var det två stycken som var negativa. De här som skrev om hygienen nämnde att jag inte ska ha klocka och ringar på mig, säger han.

Majoriteten av kommentarerna som Erik får är frågor om råvaror och matlagning. Men han lägger också till att kritiken om just klockan är obefogad. Så här säger han då:

– Min senaste klocka sålde jag när jag fick cancer, då var jag tvungen att sälja den för att kunna betala hyran, så jag har inte använt klocka sedan dess.

Här håller Erik upp en flaska risvinäger i ett inslag i Nyhetsmorgon. Ringen som dottern gjort sitter på.

Här håller Erik upp en flaska koreansk soja i ett inslag i Nyhetsmorgon. Ringen som dottern Felicia har gjort sitter på i vanlig ordning.

FOTO: TV4

Det får du inte se bakom kulisserna i Malou efter tio

Tv-kockens svar på kritiken mot bristande hygien i Nyhetsmorgon-studion

I intervjun går han in på detaljnivå och berättar om nivån på hygienen i Nyhetsmorgon. Han tar striden för alla TV4:s matlagande och bakande tv-gäster genom sina egna exempel.

– När jag hanterar råa råvaror har jag gummihandskar på mig på den hand som hanterar råvaran. Ibland glömmer jag mina svarta handskar och har istället en genomskinlig handske, då kan det ju vara så att man inte ser, säger han och avslutar:

– Klart som tusan att jag tänker på hygienen.

Hygienen är en central del av livsmedelshantering och Erik som har bred erfarenhet av just det vet ju givetvis hur det ska gå till. TV4:s upprörda tittare kan därmed sitta lugna i soffan när de dricker sitt morgonkaffe!

Erik lagar en koreansk lördagsmiddag i Nyhetsmorgon-studion som programledaren Jenny Strömstedt får möjlighet att smaka på.

Erik lagar en koreansk lördagsmiddag i Nyhetsmorgon-studion som programledaren Jenny Strömstedt får möjlighet att smaka på.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Alexander Kronlund har fått sitt andra barn – avslöjar namnvalet

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprechts lycka efter uppbrottet från Peg – nya bilden visar

FOTO: Simon Bajada, TV4

SENASTE NYTT!