LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Elin Härkönens varning till följarna om strikta kostschemat

26 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Elin Härkönen
Elin Härkönen har blivit en av Sveriges absolut kändaste träningsprofiler.
Men med träningen kommer ofta många regler och pekpinnar.
Nu varnar Elin för livsfarliga trenden!
Annons
Fem snabba med Elin HärkönenBrand logo
Fem snabba med Elin Härkönen

Fitnessprofilen Elin Härkönen blev snabbt ett känt ansikte för hela svenska folket då hon och ex-pojkvännen Paolo Roberto separerade under dramatiska former under förra året. Efter uppbrottet har Elin berättat att det har varit rejält tufft för henne och att det forna paret fortfarande umgås då och då som vänner.

Men det är inte bara som ”ex-flickvännen” som Elin gjort sig känd. Redan innan uppbrottet var hon en stor träningsprofil med många följare på sociala medier. I tv-satsningen Elitstyrkans hemligheter visade hon återigen prov på sin styrka då hon utstod svåra prövningar.

Elin i Elitstyrkans hemligheter

Resan fick dock ett abrupt slut då hon fick ett hårt slag mot nacken under en tävling. För ett par år sedan skadade Elin nacken och ryggraden kraftigt efter en ridolycka. Skadorna var så pass svåra att läkarna till en början inte trodde att Elin skulle kunna gå för egen maskin igen. Därför tog skräcken hårt på träningsprofilen då smärtan återigen strålade upp längs nacken.

Annons

Elin Härkönen mår idag bra men känner fortfarande av olyckan i programmet som bland annat resulterade i en ordentlig hjärnskakning.

– Ledbanden och så fick ju en smäll, och muskulaturen runt nacken, så jag har ju ont. Jag har ju alltid ont från första skadan, men nu blev det ju liksom en till smäll, berättade Elin för Hänt efter olyckan.

Svaret efter kraftiga näthatet

Och det är verkligen inte bara gott det som kändisskapet för med sig. Elin har tidigare berättat om det kraftiga näthat hon fått möta efter att ha blivit kändis över en natt.

För snart ett år sen hamnade jag i en ofrivillig period av mitt liv där jag varje morgon vaknade med en klump i magen. Jag ville knappt öppna upp min Instagram och blogg som annars ger mig så mycket glädje och energi”, skrev hon på sin blogg då och fortsatte:

Anledningen var att jag ständigt möttes av hat, hot och elaka påhopp och kommentarer.Självklart blev jag ledsen, men det som gjorde mig mest ledsen var att få se HUR elaka människor det finns där ute bakom tangentborden. Personer som med flit skickar hat för att såra?

Annons

Elin Härkönens varning till läsarna

Nu ryter Elin ifrån mot åter ett fenomen på internet. Denna gång är det mångas fixering kring vad du ska äta och inte som fångat träningsprofilens uppmärksamhet. Elin berättar att hennes träning många gånger har lurat henne att tro att maten är något som behöver övervinnas – men att hon är tacksam för att hon idag förstått att det inte är sanningen.

”Vi behöver mat för att kunna leva, för att våra organ ska fungera, för att hjärtat ska pumpa, för att andas, för att musklerna ska orka bära oss, för att hjärnan ska kunna tänka. Mat borde vara allas bästa vän och inte fiende”, skriver Elin Härkönen på sin blogg.

Samtidigt berättar Elin att hon själv kommer att leva under ett strängt kostschema under ett par veckor – något hon inte rekommenderar någon att göra under en längre period.

Vill därför återigen poängtera att Elitidrott INTE är hälsosamt och att ingen borde eftersträva det under en längre tidsperiod”, varnar Elin sina läsare.

FOTO: TV4

Annons