LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Lena Nilssons ord – så var hennes relation med sonen Einár Grönberg

25 okt, 2021 
Einár och Lena Nilsson
Skådespelaren Lena Nilssons son Nils ”Einár” Grönberg gick tragiskt bort natten till fredagen förra veckan. Han blev skjuten till döds och dog direkt.
I tidigare intervjuer har Lena och Einár beskrivit mor och son-relationen.
– Jag är jätteglad för den relationen som vi har, sa Lena i en av de sista intervjuerna de gjorde tillsammans.
Annons
Artisten Einar död efter skjutningBrand logo
Artisten Einar död efter skjutning

Rapparen och den prisbelönte artisten Nils Kurt Erik Einar Grönberg mer känd under artistnamnet Einár gick hastigt bort natten till fredagen. Han blev ihjälskjuten med flera skott och dog direkt på plats. Han blev bara 19 år gammal och hela Sverige sörjer nu den ofattbara bortgången.

Einár var en av vår tids största rappare, han slog igenom med låten Katten i trakten och sedan dess gick karriären spikrakt uppåt. Förutom att vara en artist så var Einár en pojkvän, bror, son och vän. Han var pojkvän till Alexandra Torgrip och han var son till guldbaggevinnaren och skådespelaren Lena Nilsson. En av de sista intervjuerna de gjorde tillsammans var i Malou efter tio hösten 2019. Där talade de ut om relationen till varandra.

Lena Nilssons ord om Einárs framgångar: ”Varit mycket”

Lena Nilsson och Einár intervjuades av Expressen i början av 2020, och Lena kommenterade då sin sons framgångar. Samtidigt avslöjade Einár att år 2020 skulle innebära mycket nyheter.

Annons

– Det har ju varit mycket men ja jag vet inte, hur gör du? Du går in i studion hela tiden. Du jobbar på, sa Lena Nilsson då.

Einár förklarade att han ”jobbar med vinden”.

– Jag jobbar bara med vinden, jag låtar vindarna få sköta det så följer jag bara efter. Det kommer hända stora grejer nu 2020.

Einárs minnesplats.
Flera har lämnat blommor på platsen där Einár sköts till döds.
Einár
Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad med flera skott. Han var en av Sveriges största artister.

Lena Nilsson om Einár: ”Jätteglad för den relationen”

En av de mest uppmärksammade intervjuerna de gjort tillsammans är från Malou efter tio. Där pratade de öppenhjärtigt om deras relation och Einár hyllade sin mamma.

Annons

– Jag har alltid haft en bra kontakt med Nils, om jag har sett att han har rört sig vid sidan av eller i den här världen så har jag vetat att han har musiken, han har en kraft i den, sa Lena under intervjun.

Einár och mamma Lena
Lena Nilsson och Einár på Guldbaggegalan.

Einár satt även en tid på HVB-hem år 2019. Han skrev en hel del musik när han bodde på hemmet.

– Jag gör musik för alla, det kan vara musik till de som fortfarande lever de livet, som håller på med dumheter, det finns för folk som vill festa, folk som är ledsna kan lyssna på min musik.

Han skrev en berörande låt som heter Mamma förlåt tillsammans med artisten Sebastian Stakset. Lena Nilsson är med i låten och musikvideon. Efter låtsläppet fick Einár stor respons, flera fans hade tagit upp kontakten med sin mamma igen. Lena beskrev att hon är glad över deras relation.

Annons

– Jag är jätteglad för den relationen som vi har, sa Lena och Einár fyllde snabbt i:

– Vi har den bästa mamma och son-relationen.

Einár och Lena Nilsson i Malou efter tio.
Einár och mamma Lena Nilsson i Malou efter tio. En av de sista intervjuerna de gjorde tillsammans.

Låten Förlåt mamma handlar just om att förlåta. De båda berättade att de förlåtit varandra genom åren.

– Vi har båda haft våra nackdelar, hon har fått stå ut med mycket och det är väl samma för mig när jag var mindre, sa Einár.

Einár var en av våra största artister. Han hittades skjuten med flera skott och en förundersökning är inledd om mord. Våra varmaste tankar går till Einárs närstående.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT / Karin Törnblom/TT

Annons