Fansens upptäckt i Einárs låt DANSA – här är låttexten

EINÁR

Artisten Einár sköts till döds under torsdagskvällen och nu sörjer hela Sverige.
Men vad var egentligen anledningen till att han sköts?
Nu häpnar fansen efter upptäckten i hans senaste låt – som kan avslöja en del av konflikten.

Nils Kurt Erik Einar Grönberg, mer känd under artistnamnet Einár, var en av vår tids mest populära rappare. Han blev 19 år gammal.

Under natten till fredagen den 22:a oktober nåddes svenska folket av den otroligt tragiska nyheten att Einár avrättats med flera skott. Skottlossningen ska ha skett i Hammarby sjöstad, i södra Stockholm. Vid 00:45 kunde man konstatera att hans liv inte gick att rädda.

EINÁR

Skottlossningen ägde rum i Hammarby sjöstad under torsdagskvällen.

Fredrik Sandberg/TT

Nu visar det sig att Einár levde sin sista tid i livet under intensifierade hot och nu lyfts en av hans senaste låtar fram som en misstänkt faktor till det. I den drar han paralleller som kan kopplas till en annan dödsskjutning som ägde rum i våras.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Flickvännen Alexandras sista bild med Einár

Einár var tillsammans med flickvännen Alexandra Torgrip och för bara fem dagar sedan publicerade hon en bild på de två tillsammans. Paret ska ha känt varandra sedan de var små och enligt deras sociala medier att döma verkar de vara väldigt lyckliga ihop. Här kan du se den sista bilden som togs på dem två tillsammans.

Varken Alexandra eller Einárs familj har ännu inte uttalat sig om den sorgliga händelsen.

Något som ännu är oklart är själva motivet till händelsen, men enligt en poliskälla till Svenska Dagbladet har flera allvarliga incidenter lett fram till gårdagens avrättning.

En av dem ägde rum under våren 2020. Einár blev då kidnappad av personer med koppling till kriminella nätverk. Två av personerna dömdes senare för inblandning i människorovet och är välkända svenska rappare.

– Efter kidnappningen blev det värre, han drogs djupare in i alltihop. Han behövde visa att han inte blev knäckt av det som hände, säger poliskällan till SvD.

Okända dödsfallet i Idol-kulisserna – TV4-profilens stora sorg

Låttexten som avslöjar konflikten

När en av de numera dömda rapparna satt häktade i väntan på rättegång efter kidnappningen blev hans lillebror skjuten till döds. Skjutningen ägde rum i Kista i våras.

Nu tror man att händelsen är något som Einár sjunger om i en av hans senaste låtar DANSA och enligt SvD:s källa ska orden ha blivit som "bensin på brasan".

Så här lyder låttexten:

”Folk här är tokiga, spela inte roliga

Jalla, låt oss se vem av oss som är modigast

Efter du är gone, jag ser till att din bror ....”

LÄS OCKSÅ: Mirkas äldsta dotter har vuxit upp – så ser hon ut idag

LÄS OCKSÅ: Influencern Gabby, 22, mördad – nu har pojkvännen hittats död i skogen

FOTO: Jessica Gow/TT, Stina Stiernkvist/TT

Senaste nytt