TV4s ändring i Efter fem – byter sändningstid under jul

AXEL PILEBY, TILDE DE PAULA EBY

Efter fem sänds varje vardag mellan kl 17-19 under ledning av Tilde de Paula varvat med Anna Brolin.
Men nu ändras allt och programmet drar inte alls igång efter klockan fem – som det alltid gjort förr.
Zlatans kaxiga svar om sin ålder
Slå på ljud

Efter fem är TV4:s aktualitetsprogram som sänds varje vardag under eftermiddagarna. Det är många som har som vana att slå på TV4 varje dag klockan fem för att underhållas av gänget i studion.

När Efter fem startades leddes det av Tilde de Paula Eby, 48, men under årens lopp har hon fått tillökning. Idag består Efter fem-gänget av Axel Pileby, 35, Maximilian Artell, 30, Henrik Alsterdal, 42, och Anna Brolin, 41. Ibland få Efter fem även besök av andra välkända TV4-profiler – nu senast klev nämligen Sofia Geite, 39, in i handlingarna.

”Vill ha mycket mera Sofia på TV4”, skriver en tittare.

”Varför kan inte Sofia vara fast medlem i Efter fem? Nu får hon bara göra inhopp”, skriver en annan.

Starka reaktioner efter Bonde-Ellinors avslöjande: ”Chockad”

Historiska förändringen i Efter fem – sänds under jul

Om Sofia Geite kommer hoppa in något mer nu i juletider återstår att se, men något som är säkert är att under nästa vecka kommer stora förändringar att ske.

Efter fem kommer nämligen sända även under mellandagarna – något som aldrig hänt förut. Det är Axel Pileby och Tilde de Paula som håller i taktpinnen för de förändrade sändningarna och Axel verkar ruggigt taggad.

”Ruggigt kul att få fira jul ihop med det här gänget - och med er som tittar! "Efter Fem i kväll" på TV4 klockan 20 till 21 under åtta kvällar under jul och nyår.”, skriver Axel på Instagram.

Vid den här tiden på året brukar Efter fem nämligen försvinna spårlöst från tv-tablån och det brukar vara traditionsenliga säsongsavslutningar. Senaste gången programmet hade säsongsavslutning var i somras, då man skulle ta uppehåll inför sommaren.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Historiska ändringen i Efter fem – nya sändningsdagar och tider

Men någon säsongsavslutning är det inte tal om den här gången.

För Efter fem kommer alltså få helt nya sändningstider under jul och istället för att dra igång klockan fem är det klockan åtta som gäller.

”Glada nyheter: I år försvinner inte Efter fem från rutan i mellandagarna – vi flyttar istället in på kvällstid! Måndag till torsdag, klockan 20.00, mellan den 27 december och 6 januari håller Tilde och Axel dig sällskap i rutan eller på TV4 Play. Ni hänger väl med oss?”, skriver Efter fem på sitt Instagram-konto.

Efter fem sänds varje vardag mellan 17-19 på TV4. Under julen sänds Efter fem mellan 20-21 på TV4.

LÄS OCKSÅ: Här tappar drottning Silvia klädesplagget

LÄS OCKSÅ: Tareqs oro för 18-åriga dottern Ellen – efter skilsmässan

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN