LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tareq Taylor om oron för 18-åriga dottern Ellen efter skilsmässan

21 dec, 2021 
ELLEN TAYLOR, TAREQ TAYLOR
Tareq Taylor är pappa till 18-åriga dottern Ellen.
Nu berättar tv-kocken om sin stora oro som förälder.
– Det är skrämmande, säger han till Hemmets journal.
Annons
Tareq Taylor om att vara ifrån sin dotter på julaftonBrand logo
Tareq Taylor om att vara ifrån sin dotter på julafton

Tareq Taylor, 51, är högaktuell och snart är den långa väntan fram till julafton över. Att Tareq är en av de viktigaste personerna just nu är ju för att han kommer fira jul tillsammans med hela Sverige.

Tareq är nämligen årets julvärd i SVT och när han fick frågan blev han både glad och chockad.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och höll på riktigt på att köra av vägen. Sedan bröt jag ihop. Tårarna kom. För mig är det ett enormt stort hedersuppdrag, säger Tareq till Hemmets journal.

Tareq Taylor om skilsmässan från exhustrun Stina

Det har hänt en hel del i Tareq liv på sistone, även på det personliga planet. I höstas avslöjade Tareq nämligen att han har skilt sig från hustrun Kristina Taylor efter många år ihop.

– Det är ingen hemlighet att jag har skilt mig, så jag visste att julen tillsammans skulle bli annorlunda i vilket fall som helst. Den här tiden kanske kan fyllas med nånting som är rimligt och vettigt. Och jag och min dotter får fortfarande fira jul tillsammans och på det här sättet är jag fortfarande med på julafton ändå, har Tareq sagt till Aftonbladet.

Annons

Tillsammans med Kristina, eller Stina som alla kallar henne, har han dottern Ellen Taylor, 18. Många kan faktiskt ha sett Ellen i andra sammanhang. År 2015 var hon nämligen en av deltagarna i TV4:s succéprogram Sveriges yngsta mästerkock.

Ellen visade sig ha minst sagt en talang för matlagning, men dessvärre räckte det inte hela vägen. Segrare i tävlingen blev istället Donya från Uppsala.

Tareq Taylors oro för dottern Ellen Taylor

Idag har Ellen vuxit upp och hunnit fylla hela 18 år. Men det finns fortfarande vissa saker som pappa Taylor oroar sig över när det gäller hans kära dotter. En av dem handlar om hur hennes framtid kommer att se ut.

– Jag kan oroa mig över att Ellen inte ska få växa upp i en fri värld. Jag tycker att vår jord blir allt mer kall och hård, säger Tareq Taylor till Hemmets journal.

Det finns också en hel del utmaningar med att vara tonårsförälder, vilket Tareq Taylor inte sticker under stol med.

– Jag hoppas att Ellen känner att jag låter henne få stå på sina egna ben men även att hon får lov att göra sina egna misstag. Att släppa kontrollen över henne är något jag får jobba med hela tiden. Jag kan oroa mig en hel del, men låter det inte gå ut över henne, säger han till tidningen.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons