Pernilla Wahlgren stoppas – förbudet efter Allsångs-avslöjandet

Pernilla Wahlgren

För en tid sedan kom den stora nyheten att Pernilla Wahlgren tar över stafettpinnen efter Sanna Nielsen i Allsång på Skansen.
Men SVT har minst sagt en del krav och nu stoppas Pernilla och hon tvingas tänka om.
Benjamin Ingrosso om årets julvärd: “Varit mysigt”
0:25

Efter reklamen: Benjamin Ingrosso om årets julvärd: “Varit mysigt”

(0:25)

Slå på ljud

Det folkkära programmet Allsång på Skansen har kommit att bli en stor tittarsuccé och är för många en given tradition under sommarmånaderna. Det första programmet sändes redan 1979 och många eminenta profiler har tagit sig an det prestigefulla uppdraget att programleda succén.

Under de senaste sju säsongerna har ingen mindre än sångerskan Sanna Nielsen, 37, sjungit allsång med svenska folket och publiken på Sollidenscenen på Skansen i Stockholm.

Men inför sommarens säsong kom Sanna med beskedet att hon nu har gjort sitt och spekulationerna kring vem som skulle ta över stafettpinnen drog igång direkt.

Pernillas egna ord om att ta över efter Sanna Nielsen

Och nu är väntan över för alla nyfikna tittare. Det står nämligen klart sedan en tid tillbaka att det är Pernilla Wahlgren, 54, som nu ska ta plats på allsångscenen.

När den blivande allsångsledaren gästade SVT:s Morgonstudion berättade hon om om känslorna kring att få det stora förtroendet.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, säger Pernilla till SVT.

Många profiler och familjemedlemmar har grattat Pernilla och sonen Benjamin Ingrosso, 25, berättar om den stora glädjen över att få se sin mamma axla rollen.

– Så jävla kul för henne! Skitroligt, jag är jättestolt. Det är ändå en väldigt ärofylld roll, och jag tror morsan kommer göra det bäst!, säger han till Hänt.

Pernilla Wahlgren tvingas ställa om – kraven från SVT

Men Pernilla har ju så mycket mer än Allsång på Skansen på sitt bord. Hon har ständigt tv-inspelningar och föreställningar på sitt schema och för att allt ska klaffa inför sommarens uppdrag på Skansen så behöver hon göra en del förändringar i sitt yrke.

I podcasten Wahlgren och Wistam som Pernilla har tillsammans med vännen Sofia Wistam svarar hon på frågorna som många har kring hur det funkar med att hon nu kommer vara knuten till SVT och public service.

Och det visar sig att hon kommer behöva ta en paus från samarbeten och reklam under tiden.

– Jag kommer ha en period där jag inte kommer att göra samarbeten och reklam så att det krockar med Allsången. Så blir det, men tack och lov att vi kan fortsätta podda ändå under den här tiden så får jag väl berätta om alla gäster istället och vad som händer på Skansen under sommaren, säger hon i podden.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN