Doktor Mikael vägrade sjunga i Efter fem – efter Lotta Engbergs fråga

Doktor Mikael Sandström, Lotta Engberg

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg har varit ett par i snart ett år och sedan några månader tillbaka är de även sambos. Inför premiären av Lotta på Liseberg var hon med i Efter fem på länk. Då ville Lotta även att tv-doktorn skulle vara med och sjunga – men doktor Mikael vägrade.

Lotta på Liseberg är ett otroligt folkkärt program och en av höjdpunkterna för många svenskar på somrarna. Från ett fullsatt Liseberg brukar man kunna se publiken stämma upp i sång och frontfiguren är ju såklart Lotta Engberg.

Förra året blev det lite utav ett speciellt år och Lotta på Liseberg sändes utan publik. I nuläget är det fortfarande oklart hur det blir det här året, men självklart hoppas man att det kommer vara möjligt med publik på plats i år.

Därför stoppar SVT Sanna Nielsen från att släppa musik

Lotta och doktor Mikael Sandström har varit ett par i snart ett år. Detta efter att Lotta sa i en intervju att "den där tv-doktorn ser trevlig ut". Resten är historia och sedan dess har man kunnat se paret i bland annat Tillsammans med Strömstedts och i Bingolottos nyårssändning.

Doktor Mikaels ord om sambolivet med Lotta

Sedan ungefär tre månader tillbaka kan Lotta och Mikael nu titulera sig som sambos. De båda sålde sina hus som låg flera hundra mil emellan varandra, för att skapa sig ett gemensamt hem. Nu har de slagit sig till ro i ett hus utanför Göteborg. Doktor Mikael har tidigare berättat för Hänt om omställningen.

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år, sa han då och fortsatte:

– Jag är rätt intensiv jag med. Vi håller med om det mesta men inte allt! Jag anpassar mig gärna, hon fortsätter ju med Bingolotto och Lotta på Liseberg blir ju av i någon form.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lotta Engberg

Lotta på Liseberg

Tommy Holl/TT

Doktor Mikaels markering mot Lotta i direktsändning

Och visst blir Lotta på Liseberg av! På måndag den 20e juni är det premiär och inför premiären ringde gänget i Efter fem upp Lotta för att känna av pulsen. Lotta var då med via länk och satt och klinkade på sitt piano, när Henrik Alsterdal frågade:

– Om det blir publik i år, kommer man få se doktor Mikael då i publiken sitta där och sjunga en truddilutt?

– Det kommer ni säkert få göra, jag ska försöka övertala honom, säger Lotta och fortsätter:

– Han är ganska duktig på att sjunga, vi kan vända på kameran så kan ni få se, säger Lotta och försöker vända kameran mot doktor Mikael som agerar kameraman.

Men uppenbarligen måste tv-doktorn ha hållit ett fast grepp om kameran eller rent utav vägrat att vara med i bild. Lotta lyckas nämligen inte rucka på kameran så att den filmar doktor Mikael istället.

Efter det börjar Lotta spela Lotta på Liseberg-introt igen för att ge sin sambo en ny chans att stämma in i sång. Men även då får hon ett tydligt nej från sin kärlek, det är nämligen radiotystnad från från doktor Mikael och Lotta utbrister:

– Nehe han törs inte!

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikaels programidé fick nej av TV4: ”Inte intresserade”

LÄS OCKSÅ: Lotta Engberg försvinner från Bingolotto – ersätts av doktor Mikael

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

Senaste nytt