LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Doktor Mikaels uttalande i Nyhetsmorgon väcker ilska: ”Fel”

18 mar, 2022 
Doktor Mikael Nyhetsmorgon
Doktor Mikael Sandström medverkar varje vecka i Nyhetsmorgon.
Ett nytt inslag med överläkaren visar sig nu väcka starka reaktioner bland tittarna.
”När ska de lära sig”, skriver en tittare i en kommentar på Facebook.
Annons
Dr Mikael om livsfarliga händelsen under inspelningen av ”The Island Sverige”Brand logo
Dr Mikael om livsfarliga händelsen under inspelningen av ”The Island Sverige”

Doktor Mikael Sandström, 63, har kommit att bli Sveriges mest folkkära läkare. Vecka efter vecka ser vi honom svara på tittarnas frågor i Nyhetsmorgon, men på senare tid har han även dykt upp i fler program än så.

Just nu är Mikael aktuell i The island, ett program där åtta svenska kändisar, tillsammans med två kameramän, har begett sig till en öde ö mitt ute i Karibien. Inspelningen visar sig vara är tuff på en helt ny nivå när det råder brist på både mat och vatten och deltagarna gång på gång utsätts för ytterligare utmaningar.

Robinson var som ett litet kafferep jämfört med det här. Det var en enorm skillnad i fysisk påfrestning, har Mikael tidigare berättat för Hänt om utmaningen.

TV4-tittarnas starka reaktioner efter orden i tv

Då programmet är förinspelat vet vi i alla fall att det måste ha gått bra för Mikael då han är tillbaka i tv-rutan och fortsätter som vanligt att medverka i Nyhetsmorgon. Tidigare i veckan var Mikael på plats i studion och berättade då om skillnaden på artros eller artrit.

Annons

Inslaget har sedan delats Nyhetsmorgons Facebook-sida och det visar sig nu ha väckt starka känslor hos TV4-tittarna. I inslaget har Mikael kommenterat huruvida kosten påverkar vissa sjukdomar.

– Det finns inget vetenskapligt bevisat att viss kost är bättre och dämpar inflammation bättre än annan, säger Mikael i programmet.

Detta är något som har fått flera tittare att reagera och dela med sig av åsikter.

”Lite fel hade han”, skriver en person.

”När ska de lära sig om kostens betydelse för olika sjukdomar”, skriver en annan.

”Varför måste allt vara vetenskapligt bevisat, bevis finns bland människorna”, skriver en tredje.

Stora familjelyckan efter flytten med Lotta Engberg

Doktor Mikael Sandström är sedan sommaren 2020 tillsammans med artisten och programledaren Lotta Engberg, 59. Sedan en tidigare relation har Mikael två vuxna barn Marcus, 33, och dottern Mimmi, 32.

Mikael och Lotta beslutade sig för att flytta ihop och bosätta sig i Göteborg har distansen mellan Mikael och barnen ökar. Men nyligen berättade han för Hänt om den glädje han kände då familjen skulle samlas för att döpa hans fjärde barnbarn Silje, som kom till världen den 11 juni 2021.

– Nu ska vi dit på lördag för då ska lilla Silje, som är yngsta barnbarnet, döpas. Då möts vi, men det är dessvärre ett par månader där emellan, sa doktor Mikael när han berättade för Hänt om hur ofta han och barnen ses.

FOTO: TV4

Annons