LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikael Sandström kritiseras efter inslaget om Christian Eriksen

17 jun, 2021 
Doktor Mikael – kritiken i Nyhetsmorgon
Tidigare i veckan gästade doktor Mikael Sandström Nyhetsmorgon.
I programmet pratade han om hjärtstopp, med anledning av att den danska fotbollsspelaren Christian Eriksen kollapsade under en EM-match.
Nu får doktor Mikael kritik för inslaget.
Annons
Se musikvideon till svenska EM-låten 2021Brand logo
Se musikvideon till svenska EM-låten 2021

Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, har valt att sluta som läkare efter 35 år inom vården. Mikael har varit tydlig med att han jobbat länge och väldigt intensivt och att det nu är dags att testa något nytt. Många kanske tror han har tankarna på pension – men så är inte fallet. Istället fortsätter Mikael vara en återkommande profil i Nyhetsmorgon.

Förutom att figurera som profil i Nyhetsmorgon är han nybliven sambo med programledaren Lotta Engberg. De två har köpt ett hus i Göteborg och flyttade in i mars tidigare i år. I sommar kommer Mikael även dyka upp i TV4-programmet Bingolotto för att prata om läkarfrågor.

Därför slutade doktor Mikael som läkare efter 35 år

Mikael har genom åren uttryckt att han älskat sitt jobb som läkare och har under det senaste året befunnit sig i fronten av coronapandemin. Senaste månaderna har han jobbat på intensiven.

Doktor Mikael var egentligen en del av TV4:s program Let's dance i fjol och tanken var då att han skulle dansa med Malin Watson. Men det var just coronaviruset som satte stopp för Mikaels dansdrömmar, då han självmant valde att återgå till vården för att vårda patienter som insjuknat i covid-19.

Annons

I samband med att Mikael slutade som läkare i vården skrev han anledningen i en kommentar till Hänt.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra”, skrev Mikael i en kommentar.

Kritiken mot doktor Mikael i Nyhetsmorgon

Mikael är som tidigare nämnt en återkommande person i Nyhetsmorgon. Varje tisdag pratar han om nya ämnen och svarar på frågor från tittarna. I veckan var han tillbaka för att prata om hjärtstopp. Detta med anledning av att den danska fotbollsspelaren Christian Eriksen drabbades av just detta och föll ihop under en match i fotbolls-EM. Doktor Mikael poängterade vikten av att agera direkt – då de som inte får hjälp vid plötsligt hjärtstopp ofta dör.

Vissa tittare var dock inte helt nöjda eller övertygade om doktor Mikaels uttalanden, detta går att läsa på TV4:s Facebook-sida då tittarna uttrycker sitt missnöje.

Annons

”Osmakligt att en läkare kommenterar en händelse han inget vet om. Läkarna som undersökt han vet ju inte än varför det hänt osv. Och sluta skyll på vaccinet han har inte ens fått det”, skriver en följt av:

”Det finns många arbetsplatser och skolor som inte utbildar och han nämner själva olyckan och spelaren. Han kunde hållit spelaren helt utanför och bara pratat om ämnet.”

FOTO: TV4

Annons