ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikaels stora ilska – nu berättar han om känslorna: ”Besviken”

09 feb, 2022 
Doktor Mikael i läkarkläder i Nyhetsmorgon.
Vår kloka Nyhetsmorgon-läkare Doktor Mikael är nästan alltid glad och varm.
Men nu ryter han ifrån och berättar om de stora känslorna som påverkat honom.
– Det var lite sorgligt, säger Doktor Mikael till Hänt.
Annons
5 anledningar att älska Mikael SandströmBrand logo
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Läkaren Mikael Sandström, 63, är kanske mest känd som Soldoktorn eller Doktor Mikael.

Men Soldoktorn är inte alltid så solig i humöret. Oftast är han det, men just nu bär han på en del ilska. Varför då?

Doktor Mikael aktuell i nya tv-programmet The Island. ”Fysisk påfrestning”

Doktor Mikael tog sig in i svenska folkets hjärtan när han deltog i överlevnadsprogrammet Robinson år 2003. Nu, 19 år senare, är han aktuell i ett nytt tv-program med samma tema, det vill säga överlevnad.

– Robinson var som ett litet kafferep jämfört med det här. Det var en enorm skillnad i fysisk påfrestning, avslöjar Mikael.

Annons

Mikael Sandström har sällskap av andra välkända profiler på äventyret nämligen tv-profilen Maria Montazami, 56, kocken Alexandra Zazzi, 55, artisten Lisa Ajax, 23, krögaren Danyel Couet, 48, komikern Klas Eriksson, 36, skidlegenden Thomas Wassberg, 65, och författaren Magdalena Graaf, 46.

Åtta deltagare kämpar för sin överlevnad på en öde ö i nya tv-programmet The Island.
Åtta deltagare kämpar för sin överlevnad på en öde ö i nya tv-programmet The Island.

Bakgrunden till konflikten mellan Alexander Pärleros, Doktor Mikael och TV4

Doktor Mikael är aktuell på flera fronter, även mindre roliga sammanhang. Ganska nyligen har han nämligen hamnat i centrum av en komplex konflikt.

I samband med coronapandemin och vaccinering av världens befolkning blossar nämligen många åsikter upp. För att inte gå in på för mycket detaljer så handlar det om åsikter som förespråkar vaccinmotstånd.

Annons

Amerikanske poddaren Joe Rogan, 54, hamnade nyligen i blåsväder efter att ha bjudit in en person med vaccinkritiska åsikter till podden. Något som ledde till stor medial uppmärksamhet och bortplockade poddavsnitt på plattformen Spotify.

Den svenska motsvarigheten till Rogan visade sig vara Alexander Pärleros, 36, programledare och grundare av den populära podcasten Framgångspodden.

Men vad har det med Doktor Mikael att göra? Jo, för att få fram sin poäng använde Alexander sig utav ett gammalt klipp på Mikael från Nyhetsmorgon. Klippet är taget ur sin kontext och TV4 har nu sett till att Framgångspodden-profilen tagit ner det uppmärksammade klippet.

I ett inslag i TV4:s Nyhetsmorgon i veckan belyste man problematiken runt händelsen med Pärleros.
I ett inslag i TV4:s Nyhetsmorgon i veckan belyste man problematiken runt händelsen med Pärleros.

Doktor Mikaels egna ord om händelsen – berättar om grava övertrampet: ”Besviken”

Så vad har Doktor Mikael att säga om detta? Hänt pratar med Doktor Mikael under pressträffen för The Island. Vi passar då på att fråga hur han känner kring den aktuella konflikten, något som lockar till starka känslor.

Annons

– Jag blev besviken. Det skiljer flera år och man byter ämne, så det är förvanskning av fakta, berättar han.

Han fortsätter med att förklara en annan aspekt av besvikelsen. Det är alltså inte bara för själva händelsen i sig som gör att han känner sig besviken, utan känslorna sträcker sig även till ett tidigare möte med profilen.

– Jag har ju varit med i Framgångspodden och träffat Alex. Jag tyckte att ”han verkar ju vara en bra kille som ställer adekvata och smarta frågor”, så det här blev ett klavertramp som överraskade mig väldigt mycket, säger han.

– Det är lite dystert. Dels så gillar jag inte att stå för något som inte är sant, men jag blev också lite besviken å hans vägnar att han tog den vändan. Det var lite sorgligt.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons