LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikaels dystra besked om showen – efter lyckan med Lotta Engberg

22 feb, 2021 
Doktor Mikael och Lotta Engberg
Doktor Mikael och Lotta Engberg strålar av lycka.
Men mitt i flytten kommer nu Mikael med ett tråkigt besked.
– Sorg i hjärtat, säger Mikael på Instagram.
Annons
5 anledningar att älska Mikael SandströmBrand logo
5 anledningar att älska Mikael Sandström

År 2020 bjöd inte bara på långa arbetspass på sjukhuset för doktor Mikael Sandström, 62. Även om det var ett tufft år som överläkare mitt i en pandemi så fann han också den stora kärleken. Det var programledaren och artisten Lotta Engberg, 57, som skulle komma att förgylla hans liv efter många år som singel.

Stora förändringarna i doktor Mikaels liv

Kärleken blomstrar och paret har tidigare berättat att de ska flytta ihop. Tillsammans har de köpt sig ett hus i Göteborg. Efter en längre tids distansförhållande tog längtan efter att spendera vardagen ihop helt enkelt över.

Inte nog med att flytta till Göteborg från Hallstahammar, där Mikael idag lever, så har han flera stora förändringar på gång. Nyligen avslöjade överläkaren nämligen att han kommer att sluta arbeta som läkare. Beslutet kring att byta arbete vid 62 års ålder såg han som en unik möjlighet,

Annons

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara.”, har Mikael tidigare berättat för Hänt.

Sorgebeskedet – egna orden om stora besvikelsen

Mikael har dessutom sadlat om till komiker och har en humorföreställning på gång. Denna har däremot stött på patrull i och med pandemin. Redan i höstas planerades premiären gå av stapeln men fick vid det tillfället flyttas fram. Nu kommande helg hade Mikael planer på att genomföra föreställningen men under måndagen tvingades han dela med sig av ett tråkigt besked – det blir inställt ännu en gång.

Annons

– Det är med mycket stor besvikelse och sorg i hjärtat jag måste meddela att min planerade show den 27:e februari måste ställas in. Eftersom jag inte kan garantera att den genomförs på ett smittsäkert sätt. Det ligger inte för mig att chansa med andra människors hälsa så jag ser ingen annan lösning än att ställa in den, säger Mikael i ett videoklipp på Instagram.

Annons