ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Doktor Mikael ersatt i Nyhetsmorgon – domen mot TV4-kollegan

09 sep, 2022 
Mikael Sandström
Doktor Mikael är ett stående inslag i Nyhetsmorgon.
Men under somrarna byts han ut mot sin ersättare Marcus "Sommardoktorn" Olausson.
Nu berättar doktor Mikael för Hänt om hur han tycker att avbytaren sköter sig.
– Han kan ju inte göra på mitt sätt, förklarar doktor Mikael.
Annons
Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om migBrand logo
Mikael Sandström avslöjar – detta vet ni inte om mig

Doktor Mikael Sandström, 64, slog igenom med dunder och brak i Nyhetsmorgon och under årens lopp har hans karriär gått som på räls. Till en början var han även väldigt känd för sitt smeknamn "Soldoktorn". Smeknamnet kom till i och med att han alltid var så brun och solbränd.

Smeknamnet försvann dock lite i och med coronapandemin. Dels för att han inte kunde åka utomlands lika ofta och dels för att stort fokus hamnade då på hans relation med Lotta Engberg, 59.

Det var i januari 2020 som Lotta sa i en intervju att "hon hade kunnat tänka sig att dejta den där tv-doktorn". Sagt och gjort och under sommaren 2020 började kärleken blomstra för paret.

Annons

Doktor Mikael om relationen till Sommardoktorn

Doktor Mikael har jobbat på Nyhetsmorgon i över 11 år och han är väldigt populär bland tittarna – som verkligen uppskattar hans tips och råd. Förra året tog Mikael ett stort steg i karriären; nämligen att sluta som "läkare på golvet". Detta för att få mer tid över för tv och podd, eftersom det är i dessa forum som han kan nå ut till fler människor och därmed hjälpa till ännu mer i vården.

Med andra ord har doktor Mikael fullt upp. Vid sidan av Nyhetsmorgon driver han podden Vårddjungeln och nu under sommaren har han även suttit och skrivit en bok som kommer ut i mars 2023.

Precis som förra sommaren, har doktor Mikael haft ledigt från Nyhetsmorgon i sommar och istället har Sommardoktorn Marcus Olausson, 36, hoppat in. När Hänt når doktor Mikael berättar han om relationen till sin avbytare.

– Jag har sett några avsnitt med honom... Allt han säger är ju adekvat... Så det finns ju inga medicinska fel på något vis. Jag tycker det är rätt skönt, man måste ha lite avbrott. Det blir ju många av de här sommaråkommorna som kommer tillbaka med maneter och skrubbsår och allergier och sådär, säger doktor Mikael till Hänt och tillägger:

Annons

– Så jag tycker att han har klarat sig bra. Men jag har aldrig pratat med honom, inte ens träffats.

Doktor Mikael om Sommardoktorn: ”Jag har erfarenhet”

Sommardoktorn är relativt ny i Nyhetsmorgon, men han har inte bett doktor Mikael om några tips eller råd.

– Alltså grejen är ju att när jag började så fanns det ingen att fråga och sådär. Men sedan så var och en får ju finna sin form liksom. Han kan ju inte göra på mitt sätt. Men sedan så är det klart, eftersom jag hållit på i över 11 år, att jag har en erfarenhet. Men jag står till förfogande om det skulle vara så, både tips och glada tillrop. Det tycker jag bara är trevligt, förklarar doktor Mikael och konstaterar att om det är något han har så är det ju erfarenhet.

– Jag har inte räknat, men jag har ju troligtvis kört runt 500 program. Det är en hiskelig massa program så lite erfarenhet har man ju fått.

TV4, NYHETSMORGON
Nya soldoktorn

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons