Doktor Mikael Sandström möts av hård kritik efter inslag om socker

Mikael Sandström i Nyhetsmorgon tillsammans med Martin Järborg

Doktor Mikael Sandström är med och svarar på frågor under Nyhetsmorgon och får återigen kritik efter ett nytt uttalande om socker. Ämnet väcker minst sagt känslor och tittarna är inte överens med TV4-profilen.
”Det stämmer inte,”, skriver en missnöjd tittare i en kommentar.
Fem kändisar som är veganer
Slå på ljud

Mikael ”Soldoktorn” Sandström känd som doktor Mikael i TV4:s Nyhetsmorgon är en återkommande profil i programmet. Han har genom åren pratat om allt ifrån fästingar och influensor till ryggproblem och RS-viruset.

Förra veckan stötte Mikael på en hel del kritik i sociala medier – ämnet var nämligen socker och flera reagerade starkt på orden om det känsliga ämnet i Nyhetsmorgon. Och även denna vecka svarar han på en fråga om just socker och får ny kritik av tittarna som inte är överens med TV4-doktorn.

Doktor Mikael reder ut glukos och socker i Nyhetsmorgon igen

Under tisdagens direktsända Nyhetsmorgon fick doktor Mikael alltså en fråga om förra veckans ämne socker. Han valde då att reda ut ämnet en gång till och förklarar glukos inverkan på kroppen.

– Hjärnan måste ha glukos för att fungera, det är den vanligaste källan till energi, säger Mikael Sandström i programmet.

Han förklarar samtidigt att han är medveten om att det kan ha blivit missförstånd förra veckan – därav förtydligar Mikael att han såklart inte tycker att man ska ha extra socker på maten.

– Men missuppfattningen, där jag var lite otydlig, och det tycker jag inte om att vara. Och det är ju: Tycker jag man ska sockra extra på maten? Absolut inte. Det vill jag poängtera, säger han och tillägger:

– Men det är samma saker det här, och glukos, vi kan inte leva utan den största energikällan glukos.

Nya kritiken mot doktor Mikaels uttalande: ”Vi behöver inget socker”

Mikael har tidigare berättat för Hänt att det ibland är svårt att hinna med och förklara alla ämnen i programmet, han har en viss tid på sig och hade gärna haft ett eget program där han kan få tid att fördjupa sig.

– Jag har ju en viss tidsgräns i Nyhetsmorgon så jag måste ju anpassa mig. Det är lite trixigt ibland. Jag har ju sagt flera gånger till TV4 att jag tycker att vi ska på ett bra och konkret sätt utmana Fråga doktorn till exempel, varför inte göra ett program?

Men även denna gång får doktor Mikael Sandström kritik efter att ha svarat på tittarfrågan. Flera människor förstår inte varför de skulle behöva socker överhuvudtaget. På TV4:s Facebook uttrycker tittarna sitt missnöje.

”Vi behöver inget socker! Och knappt inga kolhydrater så säg inte att VI MÅSTE HA DET för det stämmer inte,” skriver en av Nyhetsmorgons tittare.

”Den karln är inte att lita på”, hälsar en annan.

”Alla gör som de vill. Bara man inte skadar sig. Men man missförstår vad doktorn förklarar,” skriver en trejde.

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax relation till doktor Mikael Sandström efter The Island

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren om Bianca Ingrosso och Filip Lamprechts verkliga relation

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN