Därför får doktor Mikael inte ett eget program på TV4 – stora ilskan

DOKTOR MIKAEL I NYHETSMORGON
Exklusivt

Mikael ”Soldoktorn” Sandström är en återkommande profil i Nyhetsmorgon.
Nu berättar han för Hänt att han gärna hade haft ett eget program på kanalen och kritiserar samtidigt TV4.
– Är inte intresserade, säger Mikael.
Slå på ljud

Mikael ”Soldoktorn” Sandström slog igenom för många år sedan och vi är vana att se honom varje tisdag i Nyhetsmorgon där han går under namnet doktor Mikael.

Mikael har dock aldrig haft ett eget program i kanalen, något han gärna hade velat likt SVT:s succé Fråga Doktorn med Suzanne Axell. Veckans ämne socker i Nyhetsmorgon upprörde dessutom en del känslor, och Mikael berättar nu för Hänt att han gärna hade haft mer tid att få fördjupa sig i ämnet.

Hanna Hedlunds chock efter Pernillas lögn

Doktor Mikael möts av kritik efter inslaget om socker: ”Tar till mig”

Hänt har tidigare rapporterat om att Mikael fick kritik för sitt inslag i Nyhetsmorgon, tittarna var inte så imponerade av hans uttalande om att socker inte skulle vara ett gift.

”Skrämmande att lyssna på dessa köpta läkare!!det enda socker vi behöver, är det som är naturligt i frukten bland annat”, skrev en upprörd tittare.

När Hänt pratade med doktor Mikael Sandström förklarade läkaren att han läser kritiken med stort intresse.

– Jag tar till mig det. Jag tänker att nästa gång måste jag vara tydligare så att det inte blir missförstånd. Så det är de jag använder sån här kritik till, det är väldigt sällan jag blir ilsk eller arg. Jag har inte tagit illa vid mig än så länge, säger han.

Därför får doktor Mikael Sandström inte ett eget program på TV4

Mikael har en dröm om att få ha ett eget program på kanalen och menar att han skulle ha bättre förutsättningar att fördjupa och förklara ämnena som tas upp i Nyhetsmorgon.

– Hade jag haft längre tid eller ett eget program så hade jag kunnat förklara mer och noggrannare men nu är vi väldigt hårt styrda. Jag har ju en viss tidsgräns i Nyhetsmorgon så jag måste ju anpassa mig. Det är lite trixigt ibland. Jag har ju sagt flera gånger till TV4 att jag tycker att vi ska på ett bra och konkret sätt utmana Fråga doktorn till exempel, varför inte göra ett program?

Mikael berättar att TV4 än så länge inte har visat intresse för hans idé.

– TV4 är inte intresserade av det utan vill använda mig på ett annat sätt, och då får jag ju anpassa mig. Det hade varit kul och intressant att kunna gå in lite djupare på ämnena för jag kan själv uppleva att jag stressar igenom tiden men det är ju så när man har en tidsram, säger doktor Mikael Sandström till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Mikael Sandströms och Lotta Engbergs mardrömsuppelvelse på Kreta

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax relation till doktor Mikael Sandström efter The Island

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!