Mikael Sandströms och Lotta Engbergs mardrömsuppelvelse på Kreta

MIKAEL SANDSTRÖM, LOTTA ENGBERG

För två dagar sedan lämnade Soldoktorn och Lotta Engberg Sverige för att åka till den grekiska semesterön Kreta.
Men väl på plats har det nu hänt dramatiska saker.
Nu berättar doktor Mikael om mardrömmen.
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga
Slå på ljud

Doktor Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, och Lotta Engberg, 58, har varit ett par i drygt ett år och nu är de iväg på en utlandsresa ihop!

Innan avresan kunde doktor Mikael berätta för Hänt vart i världen de skulle flyga och det var inget mindre än den härliga grekiska ön Kreta.

”Vi ska till Kreta”, skrev Soldoktorn då till Hänt.

Planerna för semestern var, förutom att njuta av varandra sällskap, så stod även golf och en del jobb på agendan. Men paret hann i princip inte mer än att landa på den grekiska paradisön förrän mardrömmen började.

På måndagsmorgonen skakades nämligen hela Kreta av ett jordskalv med magnituden 6,2 på Richterskalan. Lotta och doktor Mikael väcktes med andra ord av något helt annat än en väckarklocka.

Exakt 1 år sedan parets första utlandsresa ihop

En sak som är säker är att doktor Mikael och Lotta verkar gilla att resa. Vid nästan exakt samma tidpunkt förra året begav de sig iväg på sin första utlandsresa ihop. Då bar det av till Spanien, närmare bestämt en romantisk by i nordöstra Katalonien.

”25 grader, svag bris”, skrev doktor Mikael då på Instagram till en bild på honom och Lotta.

Efter resan berättade doktor Mikael för Aftonbladet hur paret hade haft det på den romantiska resan.

– Vi har tränat lite med betoning på lite, vi har gått flera mil om dagen men vi har inte styrketränat. Det har också varit en del förberedelser för min show i höst. Lotta är ett oerhört bra bollplank, sa han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Doktor Mikael om jordskalvet på Kreta: ”Allt rörde sig”

Men den här resan verkar däremot inte gå lika smärtfritt, doktor Mikael berättar nu för Aftonbladet om den läskiga måndagsmorgonen.

– Jag hade beställt väckning till just 08.17, så det var ju en väckning som heter duga. 6,2 på skalan är ju rätt mycket och det blev ganska påtagligt. Hela rummet rörde sig, allt rörde sig. Vi bor på andra våningen och kikade ut och tittade då omedelbart på havet med tanke på allt som har varit under årens lopp. Det var ju oroligt. Men epicentrum lär tydligen ligga inåt landet på Kreta, vi bor mellan Heraklion och Chania, säger han till tidningen.

I nuläget vet man inte om det finns risk för efterskalv, men trots den ovissa framtiden verkar paret lyckligtvis kunna hålla nerverna i styr.

– Det vet man inte. Jag vet inte om det här bara var ett förskalv och att det kommer komma något värre. Det har jag ingen aning om. Men vi har koll på utrymningsvägarna och hur man tar sig till högre mark. Det har vi koll på, säger soldoktorn till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi väntar nog och ser om det kommer någon annan information. Stämningen är rätt lugn just nu och det är inga varningssignaler eller sirener. Men man tittar sig omkring och står på balkongen och funderar.

LÄS OCKSÅ: ILLA! Sköterskan Nathalie, 46, dog efter riskfyllda beslutet

LÄS OCKSÅ: OH! Bianca: Han är killen som jag kysste på kräftskivan

FOTO: Henrik Jansson/Expressen/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN