LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta Engberg och doktor Mikaels sanslösa miljonregn – hen tjänar mest

01 feb, 2024 
Doktor Mikael och Lotta Engberg
Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg jobbar båda väldigt hårt.
Men vem drar in mest pengar egentligen?
Hänt har tagit del av TV4-parets löner!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

Kärlekssagan mellan Lotta Engberg, 60, och doktor Mikael Sandström, 65, är inte lik någon annan. Allting började med att Bingolotto-programledaren flirtade med sin TV4-kollega, lite på skoj, i en intervjun. Det hela ledde till att Lotta och Mikael började skriva med varandra och snart blev de ett par!

Det här var alltså år 2020 och sedan dess har mycket hänt i relationen. Lotta och Mikael har blivit sambor och flyttat ihop i ett hus i Göteborg, som de köpte 2021. Lyxvillan har hela tolv rum och är 240 kvadratmeter stor, med tillhörande 1 253 kvadratmeter tomt.

Annons

Doktor Mikael har även ett sommarhus på Västkusten och paret har pratat om att köpa hus i Spanien. Det verkar onekligen som att pengar finns, men hur mycket tjänar de egentligen? Vem tjänar mest?

OBS: Siffrorna här nedanför avser taxeringsåret 2022 och visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2021. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Så mycket tjänar doktor Mikael Sandström – se hans månadslön

Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Fastställd förvärvsinkomst: 1 190 000 kronor.

Annons

2021 slutade Mikael Sandström jobba som läkare efter hela 35 år i branschen. Idag jobbar han på TV4 och Nyhetsmorgon och dyker titt som tätt upp i andra tv-sammanhang.

Mikael tjänar alltså över en miljon kronor om året. Delar man denna summa på tolv får man ut en månadslön på strax under 100 000 kronor.

Lotta Engbergs lön – tjänar mer än pojkvännen Mikael

ADAM IHSE / TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 317 000 kronor.

Lotta Engberg har haft fullt upp de senaste åren. Hon är programledare för Bingolotto, ihop med Daniel Norberg, 33, och på somrarna har hon lett Lotta på Liseberg. 2023 kom dock beskedet att Lotta på Liseberg lägger ner efter 15 säsonger.

Hårt jobb lönar sig onekligen. Lotta Engberg får ut hela 109 750 kronor i månaden, och tjänar därmed mer än pojkvännen!

FOTO: JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Annons