robinson 2023

Robinson-Dennis Johanssons kritik mot TV4 – efter händelsen på ön

Robinson 2023, Anders Lundin

Vårsäsongen av Robinson har redan bjudit på en hel del dramatik – inte minst när Dennis Johansson blir förgiftad av en rot.
Nu riktar han kritik mot produktionen efter händelsen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jag har aldrig – med Frank Dorsin
0:55

Efter reklamen: Jag har aldrig – med Frank Dorsin

(0:55)

Slå på ljud

Robinson 2023 har dragit igång på allvar och säsongen har haft några dramatiska första avsnitt. Säsongen har hittills redan hunnit bjuda på paktande, intriger och en liten flört mellan två deltagare.

Matbristen börjar bli mer och mer påtaglig och deltagarna gör sitt yttersta för att hitta saker att äta. I onsdagens avsnitt beger sig Marcus Edensky, 36, och Fabian Turkalj, 55, från Lag syd ut i djungeln på jakt efter ätbara växter. De fastnar vid en rot som Marcus känner igen från Påskön där han bor, som han och familjen brukar äta. De gräver upp roten och tar sig tillbaka till stranden för att tillaga den.

Robinson-Dennis blev förgiftad av oätlig rot

Det deltagarna till en början inte vet är att det finns flera sorter av roten, där några av dem är giftiga. Något som Dennis Johansson, 23, fick erfara när han skulle provsmaka maten och tio sekunder senare svullnade tungan upp rejält. I en intervju med Hänt berättar han om vad som hände.

– Vi slängde ner roten i en wook och tillagade den i två timmar. Så skulle jag provsmaka den för jag tyckte det var intressant och det gick ju sådär, säger Dennis och fortsätter:

– Det tog typ tio sekunder och sedan försvann hela känseln i munnen och jag kunde inte prata längre. Jag försökte få fram ord och säga till Sophie och Carro att jag behövde läkarvård. De trodde jag skämta först men när de insåg hur illa det var så sprang de till produktionen som fick ringa efter läkarbåten.

Dennis fick snabbt vård av läkare på plats och lyckligtvis återhämtade han sig snabbt.

– Det tog kanske en och en halv, två timmar innan det la sig och innan jag kunde prata igen, säger Dennis och fortsätter:

– Sedan tog det kanske tre, fyra dagar innan all känsel var tillbaka i tungan. Det gjorde lite ont att dricka vatten och sånt första dagarna, det sticktes liksom i tungan. Det kändes som att man hade slickat på en kaktus ungefär. Det stack till varje gång jag drack. Men det la sig efter ett tag.

Dennis riktar kritik mot produktionen efter incidenten

I programmet ser man hur Marcus blir väldigt tagen av Dennis reaktion av roten och han får väldigt dåligt samvete.

Dennis förtydligar att han absolut inte tycker att Marcus bär någon skuld för det som hände. Däremot tycker han att det är märkligt att roten fanns med i djungelhandboken, eftersom det finns både ärliga och oätliga sorter av den.

– Han kunde inte veta det. Roten såg exakt likadan ut som den som den han äter varje dag. Jag tyckte mer att det var produktionen som kanske skulle informerat bättre. De hade gjort en djungelhandbok om växter och saker som fanns att hitta i djungeln. Så hittade vi en växt som fanns med i boken, det kändes konstigt att ha med den om den är jättegiftigt.

På frågan om Dennis tyckte det var märkligt att produktionen inte ingrep när Marcus och Fabian grävde upp roten, svarar han:

– Jag tror inte produktionen visste om det. Vi har säkerhetsgenomgångar innan programmet och om vi hittar något nytt vi ska äta ska vi be produktionen skicka en bild till säkerhetskillen. Men just för att Marcus var så självsäker att den var ätlig och att det stod i djungelhandboken så körde vi bara.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar utan framgång.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN