LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Hellenius om oron för 14-årige sonen Leo Hellenius liv

30 mar, 2021 
Linnea Lundgren
David Hellenius och sonen Leo
David Hellenius och Renée Nyberg pratar sällan om sin 14-åriga son Leo i intervjuer.
Nu har den forna Let's dance-programledaren gjort en helomvändning – och berättar om familjelivet.
– Det har varit lugnare det här året, säger han i P4 Extra.
Annons
Fem anledningar att älska Renée NybergBrand logo
Fem anledningar att älska Renée Nyberg

Makarna David Hellenius, 47, och Renée Nyberg, 54, har genom åren blivit två av TV4:s absolut mest kända ansikten. Trots att de inte ofta gör program tillsammans stod det klart att båda två finns i svenska folkets hjärtan då de under förra året belönades med Kristallen för bästa manliga och kvinnliga programledare.

Tillsammans har paret sonen Leo, 14, som även han tog en plats i rampljuset under en tid. Karriären började då han tillsammans med pappa David gjorde sketcher som sedan las ut på David Instagram-konto. Och Leos skådespeleri visade sig bli mycket populärt. Så pass att regissörerna Per Simonsson och Stefan Roos fick upp ögonen för honom då de letade efter någon som kunde spela rollen som Rupert i julkalendern Selmas saga 2016.

David Hellenius besked om sonen Leo

Men som över en natt beslutade sig Leo plötsligt för att ta ett steg bort från offentligheten. Från en framstående roll i julkalendern och ständigt närvarande vid sina föräldrars sida vid offentliga sammanhang till total tystnad.

Annons

Inte heller har Renée och David pratat speciellt mycket om sonen. Inför Kristallen-galan förra året gav David dock ytterligare ett besked för vad sonen håller på med idag:

– Det är skola och det är fotboll, sa David glatt om sonen då.

Skräcken för sonens liv

Nu berättar David om skäcken för sonens liv tillsammans med hustrun Renée. Anledningen är att Leos förlossning var svår och under en tid visste man inte om sonen skulle överleva eller inte.

Sen den dagen har David och Renée beslutat sig för att tillsammans tacka för det som livet har gett dem varje dag. En ritual som David förklarar för Expressen:

– Det hade med vår son att göra. (Som var nära att dö vid förlossningen.) Då sa jag ”att går det bra nu, då ska jag tacka”, säger han till tidningen.

Så lever Leo Hellenius idag

14 år har alltså passerat sedan skräcken under förlossningen. I en ny intervju med P4 Extra avslöjar David Hellenius hur livet med sonen ser ut idag. Det verkar som att han har ett fortsatt stort intresse för sport.

– Vi har ju en son som spelar mycket fotboll. Det har varit lugnare det här året, men det är mycket skjutsande och så är man själv engagerade. Det är mitt riktiga jobb på helgerna, säger David.

FOTO: TT

Annons