Idol 2023 marknadsföring banner

David Hellenius nya ord om sonen Leo – efter långa tystnaden

28 aug, 2020 
David Hellenius och Renée Nyberg samt sonen Leo
David Hellenius och Renée Nybergs son Leo Hellenius försvann plötsligt från rampljuset.
Efter en lång tids tystnad delade David plötsligt med sig av en uppdatering gällande sonens liv – mitt under en direktsändning.
Annons
Allt om Tilde De Paula
Allt om Tilde De Paula

Det blev en intensiv kväll för makarna Renée Nyberg och David Hellenius under torsdagen. När tittarna hade sagt sitt i Kristallen 2020 så var det Renée som kammade hem vinsten som årets kvinnliga programledare och David som återigen prisades som årets manliga programledare. Tillsammans fick de kliva upp på scenen och ta emot sina priser. Att lyckan var total gick inte att missa – Renée hade till och med svårt att hålla tårarna tillbaka när hon skulle dela med sig av sitt tacktal.

– För mig är det här det mest fantastiska, sa Renée i direktsändningen med gråten i halsen.

Syntes i stora produktioner

Paret som ständigt syns i tv-rutan har tillsammans sonen Leo Hellenius, 14. Faktum är att inte heller han är okänd för det svenska folket. Leo gick nämligen tidigt i sina föräldrars fotspår och syntes en hel del för tv-tittarna.

Recept.se Nyhetsbrev

Leos karriär framför kameran började på pappa Davids Instagram-konto. Tillsammans gjorde pappan och sonen sketcher som de sedan la ut. Leo tog sig an flera olika roller bland annat några där han spelade kaxig och dryg. Detta visade sig vara ett vinnande koncept regissörerna Per Simonsson och Stefan Roos letade nämligen precis efter någon som Leo till rollen som Rupert i julkalender Selmas saga 2016. Rollen blev Leos och i december kunde tittarna dag efter dag se honom i julkalendern.

Annons

Leos skådespelsdrömmar lades på is

När Hänt sedan träffade Leo på Guldbaggegalan 2017 berättade han om glädjen över att skådespela. Han förklarade då att han gärna ville bli skådespelare och att rollerna han testat på varit roliga.

Men över en natt försvann plötsligt barnskådespelaren från rampljuset. Inte nog med att han inte dök upp i fler roller så höll han sig dessutom borta från alla offentliga tillställningar. Leo som tidigare hade setts med sina föräldrar på olika premiärer har inte synts till på röda mattan på flera år.

Varken pappa David eller mamma Renée lägger heller ut några bilder på sonen längre, trots att han tidigare var en given del av deras Instagram-uppdateringar.

Davids ord i direktsändningen

Inför att priset på Kristallen skulle koras passade programledare Petra Mede på att ta sig ett snack med David och Renée. Efter att ha frågat om hur nomineringarna kändes kom hon plötsligt in på just sonen. Petra menade att det var helt fantastisk att både man och fru var nominerade i dessa kategorier men påpekade att hunden och sonen hade lämnats hemma. Detta varpå David delade med sig av sina första ord om sonen på länge.

Annons

– Det är skola och det är fotboll, sa David glatt om vad Leo har för sig.

Sedan Leo försvann från rampljuset har han nämligen fokuserat på sin fotbollskarriär i Brommapojkarna. På fotbollsklubbens hemsida beskrivs Leo som en ”rivig spelare med toppfysik, som hela tiden hotar motståndarnas backlinje”. Men om Leo har några planer på att plocka upp skådespelande igen återstår att se!

FOTO: Magnus Sandberg/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons