LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leo Hellenius försvann från rampljuset – det gör han idag

23 maj, 2020 
Renée Nyberg och David Hellenius har tillsammans sonen Leo Hellenius som tidigare debuterat som skådespelare.
Men efter stora roller i julkalendern och Finaste familjen försvann han plötsligt från rampljuset.
Så här lever Leo sitt liv idag!
Annons
Intervju med Let's dance-aktuella Alice StenlöfBrand logo
Intervju med Let's dance-aktuella Alice Stenlöf

I över tio år har programledarparet Renée Nyberg, 54, och David Hellenius, 46, varit gifta. Tillsammans har de sonen Leo Hellenius, som föddes 2006. Idag har Leo hunnit bli hela 14 år gammal och med två av Sveriges kanske populäraste programledare var det ingen chock när även Leo följde föräldrarnas fotspår och syntes i tv-rutan. Det var i julkalendern Selmas saga 2016 som Leo gjorde sin skådespelardebut.

Huvudrollen i julkalendern var något som sonen fick genom sin pappa. Men det var inte Davids tv-kontakter som ledde till rollen utan hans Instagram-uppdateringar. Pappa Hellenius hade nämligen publicerat flertal olika sketcher med sonen som spelat olika kaxiga och dryga roller. Detta var exakt vad regissörerna Per Simonsson och Stefan Roos letade efter till rollen som Rupert i julkalender, vilket ledde till att rollen blev Leos.

Leo Hellenius
Leo spelade huvudrollen i julkalendern 2016. Foto: Karin Törnblom/TT

”Jag vill bli skådis när jag blir stor”

Inte nog med rollen i julkalendern så fortsatte Leos karriär i offentligheten. I humorserien Finaste familjen spelade han nämligen mot pappa David i rollen som Davids karaktärs systerson. I samband med detta berättade David sina tankar om sonens beslut att ge sig in i tv- och filmbranschen.

Annons

– Innan dess har han faktiskt inte fått vara med i något. Nu kändes det som att han kunde välja mer själv. Han tycker det är så kul, då vill man att han ska få testa på det, sa han då till Aftonbladet.

När Hänt träffade Leo på röda mattan under Guldbaggegalan 2017 berättade han själv om drömmarna om att följa sin pappas fotspår och hur det egentligen är att leva med en komiker till pappa.

– Han är rolig, ibland kan han bara säga lite roliga saker så nej, det är inte så jobbigt. Jag vill bli skådis när jag blir stor, jag har varit med i Julkalendern och Finaste Familjen och det är jättekul.

Försvann från rampljuset

Men efter succén försvann plötsligt Leo från rampljuset. Sedan dess har han inte synts till på röda mattan och inte heller speciellt ofta på sin pappas Instagram. Idag publicerar varken Renée eller David bilder på sonen, så vad gör han egentligen?

Jo, efter klivet bort ifrån offentligheten verkar det som att Leo lagt ner skådespelande och istället satsat fullt ut på fotbollen. Han spelar nämligen fotboll i Brommapojkarna och har tidigare även spelat i Djurgårdens akademi, vilket är fotbollsföreningens akademi som där målet ligger på att utveckla skickliga spelare till A-laget.

Fotbollen är något som legat Leo varmt om hjärtat under åren. Under Fotbollsgalan 2016 delade han tillsammans med sin pappa ut priset Årets back.

David Hellenius och sonen Leo
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Så om vi får se Leos skådespelstalanger igen återstår att se. Kanske är det istället på just fotbollsplanen som programledarsonen fortsätter sin karriär framåt.

FOTO: Magnus Sandberg/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons