Sofia Geite om missen med Johan Macéus i TV4:s direktsändning

Sofia Geite om missen i Nyhetsmorgon

Sofia Geite har genom åren blivit en av TV4:s allra mest populära profiler.
Nu avslöjar hon den stora missen i direktsändning.
”Förutom håret och ögonfärgen så finns det säkert likheter...”, skriver programledaren på Instagram.
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen
Slå på ljud

Sofia Geite har under de senaste åren blivit en välkänd TV4-profil. Till en början var det främst i kanalens nyhetssändningar som tittarna kunde se henne hoppa in då och då men sedan en tid tillbaka har hon setts som programledare för Nyhetsmorgon och Efter fem.

Därför blev också tittarna chockade då hon tidigare i år plötsligt stoppades från rampljuset av den egna kanalen. Snart stod det dock klart att det var efter att Sofia Geites make, Johan Edlund, testats positivt för covid-19. Makens sjukdom gjorde att Sofia tvingades stanna hemma tillsammans med resten av familjen.

Sofia Geite om sjukdomskampen

Men det var ingen längre period som Sofia var borta och snart kunde tittarna precis som vanligt se henne styra TV4:s sändningar med en säker hand. Lyckan över programledarens återkomst varade dock inte länge då det bara en liten tid senare stod klart att även Sofia drabbats av sjudomen.

På Instagram skrev hon då ett långt inägg där hon berättade om sina känslor kring sjukdomsbeskedet efter att ha hittat ett blombud utanför dörren:

”Blev glad över att hitta den här fina krya-på-er-buketten utanför dörren. Året kunde definitivt ha avslutats på ett bättre sätt (men också på ett betydligt sämre). Söndagen före julafton började halsen värka och febern stiga. Två dagar efter det positiva covid-testet, på självaste julafton, försvann smaken och lukten helt. Nu återstår envisa förkylningssymtom som inte vill släppa greppet och som gör att jag missade något jag sett fram emot otroligt mycket”, skrev hon då.

Plötsliga namnmissen

Sedan en tid tillbaka är dock Sofia tillbaka i tv-rutan och tar återigen tittarna med storm. Men trots att hon är en högt uppskattad programledare är det inte alltid lätt att få allting att gå som på räls i direktsändning. I veckan gjorde TV4 en riktig miss då det var dags för Sofia att läsa upp dagens nyheter.

Då dök nämligen kollegan Johan Macéus namn upp istället för Sofias då man skulle presentera programledaren med en grafisk namnbricka. Sofia verkar dock inte ha tagit speciellt illa upp utan skrattar åt händelsen på sin Instagram:

”Förutom håret och ögonfärgen så finns det säkert likheter... Johan Macéus. Följ senaste nyheterna på Tv4 Play och tv4.se - nu med rätt namnskylt och allt!”, skriver Sofia Geite i ett inlägg med ett kort klipp från händelsen.

LÄS OCKSÅ: Ullared-Marittas stora oro för systern Gunnel

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot David Lindgren och Petra Mede i Let's dance

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN