David Hellenius rörd efter orden om pappan i Hellenius hörna

DAVID HELLENIUS

David Hellenius är en av TV4:s främsta profiler och har sedan flera år tillbaka sin egen talkshow Hellenius hörna.
Och under kvällens avsnitt kommer David in på sin relation till sin pappa vilket gör honom väldigt rörd.
– Jag har suttit och gråtit, säger han i programmet.

David Hellenius, 47, är en av Sveriges största tv-profiler och programledare. Han jobbar på TV4 och arbetade med det populära programmet Let's dance mellan åren 2006-2020. Utöver det har han även skådespelat i flera filmer, så som bland annat Sommaren med Göran och En gång i Phuket.

Numera leder han Masked singer på TV4 och har sedan 2010 sin egna talkshow Hellenius hörna. Och det är just under kvällens Hellenius hörna som han blir märkbart rörd och nära till tårar under ett samtal om sin pappa.

Exklusivt
ÄRLIGT Därför har Lance och Magdalena inte haft kontakt

David Hellenius son Leo kliver in i rampljuset

I tolv år har David varit gift med Renée Nyberg, 55 som även hon är en populär och omtyckt programledare på kanalen. Hon leder som många känner till Renées brygga och Bytt är bytt. Första gången makarna träffades var under inspelningen av programmet Slussen 22:00 2002. Men det var inte förrän året därpå som de blev ett par officiellt – detta efter att Renée skilt sig från Jan Zachrisson.

Tillsammans har de ett gemensamt barn vid namn Leo, 15, som går i sina föräldrars fotspår och syns mer och mer i rampljuset. Han har redan dykt upp i tv-rutan, bland annat i julkalendern Selmas saga från 2016 och i TV4:s humorserie Finaste familjen.

Det många kanske inte vet är att Leo dessutom har en karriär inom fotboll. Han spelar nämligen i IF Brommapojkarnas U15-lag och faktum är att han för bara några dagar sedan befann sig på ett landslagsläger för P15-landslaget.

David Hellenius i tårar efter händelsen i Hellenius hörna

Hellenius hörna är ett uppskattat program och under fredagens avsnitt gästade GES med Niklas Strömstedt, Anders Glennmark och Thomas "Orup" Eriksson, programledaren Fredrik Skavlan och OS-medaljören Malin Baryard Johnsson. Och det var när Malin pratade om sin pappa Pelles stöd som David mindes tillbaka på sin barndom när han själv höll på med sport, och hur hans pappa alltid också fanns där.

– För det är ganska tufft att vara nära någon kan jag tänka mig, som presterar så där mycket, säger David och fortsätter:

– Jag höll ju också på med sport, spelade tennis alldeles för länge. Var inte speciellt bra, åkte runt över hela Sverige. Och min pappa var ju med hela tiden så han blev ju lite slagpåsen också. Han fick ta väldigt mycket i de där känslorna. Det har jag nästan lite dåligt samvete över. Jag har suttit och gråtit på varenda hamburgerrestaurang över hela Sverige.

LÄS OCKSÅ: Julia Bergman om 7-årige sonen Milans första veckor i skolan

LÄS OCKSÅ: Biancas okända romans med dokusåpaprofilen

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!