TV4:s svar om Bachelorette – därför visar de killarnas jobbtitel

JULIA FRANZÉN, BACHELORETTE 2021

Bachelor har fått sitt slut och nu är det dags för Bachelorette med Julia Franzén att ta plats i tv-rutan.
Men tittarna har reagerat på en skillnad mellan de olika programmen, nämligen att tjejernas jobbtitlar inte visas – men det gör killarnas!
Nu berättar TV4 för Hänt hur de egentligen tänkte.
Julia Franzéns starka ord till sjuka pappan
Slå på ljud

Bachelorette har äntligen dragit igång efter en fullspäckad säsong av Bachelor.

Bachelor-killarna Sebastian Martinsson och Simon Lindström avslutade sina äventyr på Rhodos med att Sebastian fann kärleken i Ida Nordfors och Simon i Elvira Svensson. Sebastian och Ida är ett par än idag, men för Elviras och Simons del har kärlekssagan dessvärre tagit slut.

– Svårt att säga vad det beror på, en del kanske är att det är jävligt svårt att dejta från maj fram till nu. Man får liksom inte ens handla på Ica tillsammans, sedan har vi bott på på varsin sida av Sverige, har Simon tidigare berättat för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Julia Franzén är årets Bachelorette

Men nu blickar vi framåt och istället kan vi nu följa Bachelorette med huvudpersonen Julia Franzén i spetsen.

BACHELORETTE 2021

Nu är det Julias tur att söka kärleken i tv. Här med killen André.

FOTO: TV4

Men efter bara några avsnitt möttes programmet av kritik. Flera har uttryckt sitt missnöje på sociala medier och kräver nu ett svar på varför killarnas jobbtitlar syns i programmet och varför tjejernas jobbtitlar i Bachelor inte gjorde det.

Hänt har tidigare rapporterat om ämnet och påvisat skillnaderna mellan de två programmen, som i grund och botten egentligen bör vara exakt likadana. Den enda skillnaden är ju egentligen bara att i Bachelor är det killar som söker kärleken och i Bachelorette är det en tjej som söker kärleken.

Att man valt att visa de ansökande killarnas jobbtitlar, men inte de ansökande tjejernas jobbtitlar är något som upprört flera tittare.

”Jag ser att ni har valt att skriva vilket yrke de har i bilderna. Något som aldrig gjordes när kvinnorna presenterades denna säsong.”, skrev en person när killarna för Bachelorette presenterades.

TV4:s svar om kritiken mot jobbtitlarna i Bachelorette

Detta har även uppmärksammats i sociala medier, bland annat på Instagram-kontot TNKVRT (tänkvärt) har man belyst den här skillnaden.

”Kanske inte något man tänker på direkt eller märker av. Men ju mer vi ser sånna här skillnader (där mäns personligheter, bakgrund osv lyfts, medan fokus på kvinnor läggs på utseende), desto mer kommer vi att automatiskt associera män som intressanta och kvinnor som objekt.”, skriver kontot på Instagram.

Och nu har TV4 valt att svara på kritiken. I ett meddelande till Hänt förklarar programchef Mia Lindqvist hur det egentligen ligger till.

– Vi har tidigare redovisat titlar på tjejerna i Bachelor men valde bort det i år. När vi uppmärksammades om att titlarna saknades så adderades dessa till Bachelorette. Vi kan självklart fortsätta skriva ut titlarna på tjejerna under kommande Bachelor-säsonger. Precis som vi gjort tidigare.

LÄS OCKSÅ: Davids syrliga pik till Malou – kängan mot konkurrenten

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar – efter inslaget med Christina Lindberg i Bingolotto

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN