Därför stoppas Nova Luther i Idol – TV4:s plötsliga ändring med låten

Nu närmar sig nästa fredagsfinal i Idol.
Men för Nova Luther fick det ske en liten ändring inför programmet – vilket TV4 nu avslöjar.

Nova Luther är bara 16 år gammal, innan Idol tog fart hann hon bara gå på gymnasiet i några veckor. Att man kan sakna familjen när man är 16 och bor hemifrån för första gången under en längre period är inte konstigt. Men för TT har Nova berättat att det inte har varit några stora problem, då hon menar på att det finns andra som har det ”värre”.

– Jag har kommit in i det på ett bra sätt och har kunnat åka hem när man fått göra det. Jag bor ändå i Stockholm, det är svårare för de som bor i Norrland.

Nova är uppväxt i Stockholm och bor i Mälarhöjden, med mamma och lillebror som också var med som stöd vid auditionen i början av programmet. Hon har även sin pappas fullas stöd – som själv sysslat med musik.

– Han har alltid hållit på och det är ett gemensamt intresse vi har. Han har spelat i ett afroband och hållit på med musik hela livet, säger hon till TT.

Nora blev snabbt en av juryns favoriter, då hon fick besked redan på slutaudition att hon gått vidare till kvalveckan. Efter detta har hon levererat gång på gång och sjungit låtar som juryn och tittarna imponerats av.

TV4 avslöjar: Lou Elliotte från Estraden gästar Idol 2020

Snart är det dags för ännu en fredagsfinal i Idol och veckans tema tar oss tillbaka till idolernas första framträdande i programmet. Idolerna ska nämligen tävla med samma låtar som de sjöng under sina auditions. Bland de sju tävlande ska tre sjunga egen skrivna låtar Simon Karlsson, Caspar Camitz och Herman Silow.

Men för Nova blir det lite annorlunda. När hon sökte till Idol var det med låten If I ain’t got you av Alicia Keys. På fredag kommer hon dock inte att framträda med den, utan hon kommer att sjunga en låt som hon sjöng under slutaudition, nämligen Runnin av Beyoncé och Naughty Boy. Detta eftersom att Simon redan framträtt en gång med låten hon gjorde sin audition med.

– Nova gör sin chorusline-låt eftersom att Simon redan framträtt en gång med låten hon gjorde sin audition med, säger presskontakt Ina Kokalari.

Nova Luther.

Magnus Ragnvid

Dessa låtar sjunger idolerna den 6 november

Under fredagen den 6:e november sjunger Idolerna dessa låtar:

Paulina Pancenkov

Bang bang - Ariana Grande, Jessie J, Nicki Minaj

Caspar Camitz

Cold train - Egen låt

Simon Karlsson

Crossing waters - Egen låt

Ella Hedström

Eloise - Arvingarna

Herman Silow

Older - Egen låt

Nova Luther

Runnin’ lose it all - Naughty Boy ft Beyoncé

Nadja Holm

Something’s got a hold of me - Christina Aguilera

LÄS OCKSÅ: Julia Franzén om skönhetsoperationen som gick fel – kunde inte andas

LÄS OCKSÅ: Margaux Dietz och Jacob Liebermann firar jul ihop – efter uppbrottet

FOTO: TV4PLAY/TV4