Därför stoppas Måns Zelmerlöw i Melodifestivalen – sanningen bakom beslutet

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw är en riktig Melodifestivalen-veteran.
Men i år ställer han inte upp som artist utan som programledare.
Nu avslöjar Måns sanningen kring vad som stoppar honom från att tävla.

Måns Zelmerlöw, 34, lämnar nu ett tufft år bakom sig. Inställda spelningar, karantänsatt i England och dessutom en familjetragedi. Det var i somras som Måns och hustrun Ciara Janson Zelmerlöw, 33, gick ut med att de väntade sitt andra gemensamma barn. Men bara några veckor senare togs lyckan ifrån dem när Ciara hade drabbats av ett missfall.

Både Ciara och Måns har uttalat sig flertal gånger sedan den tragiska händelsen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Måns Zelmerlöws hektiska tv-vår i Sverige

Men nu ligger fokuset framåt och Måns har efter en jobbtunn höst nu flera stora uppdrag att ta sig an under våren. Inte nog med att han är en av jury-medlemmarna i TV4:s nya satsning Masked Singer så medverkar han dessutom i Melodifestivalen.

Måns har nämligen fått den stora äran att programleda musiktävlingens final. Detta gör han tillsammans med Shima Niavarani och Christer Björkman.

LÄS MER: Anton Ewalds nya barnbesked med hustrun Victoria Fajardo

– Vi har träffats några gånger. Att få göra det med Shima känns extra kul. Jag tycker att hon är briljant. Vi kommer hitta en finalnerv även om det inte är framför en stor publik. Det känns nästan lite jobbigt att det inte kommer vara flera tusen i publiken, det ger sån himla energikick, säger Måns till Expressen om uppdraget.

Därför väljer Måns att inte tävla i Melodifestivalen

Måns som själv är en veteran när det gäller att tävla i Melodifestivalen vet dock inte när det blir aktuellt att ställa upp igen. Trots att många gärna hade sett Måns ta sig an tävlingen som artist ännu en gång så avslöjar han nu anledningen till att det inte sker i år. Artisten har nämligen en viss prestationsångest.

– Jag är för mycket tävlingsmänniska. Ska jag göra det igen måste jag vara övertygad om att det är en vinnarlåt, säger Måns.

LÄS OCKSÅ: Julia Bergman avslöjar nyfödda dotterns ovanliga namn

LÄS OCKSÅ: Drottning Silvia har brutit handleden – efter olycka i hemmet