LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför stoppas doktor Mikael från Let's dance 2021 efter avhoppet

11 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Doktor Mikael Let's dance
Förra året var doktor Mikael Sandström en av deltagarna i Let's dance.
Men snart blev han tvungen att hoppa av för att återgå till sitt jobb som läkare.
Nu berättar TV4-profilen om kanalens beslut inför årets danstävling.
Annons
Intervju med Mikael Sandström i Let's danceBrand logo
Intervju med Mikael Sandström i Let's dance

Hela Sverige följer spänt kärlekssagan mellan Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, och Lotta Engberg, 58. Relationen har gått fort fram sedan Lotta under förra sommaren sa i en intervju att Mikael verkade vara ett riktigt kap och snart stod det klart att de är ett par.

Sedan dess har Mikael och Lotta synts tillsammans i tv-rutan otaliga gånger, bland annat i Nyhetsmorgon och Bingolotto. För en tid sedan avslöjade även paret att de planerar att flytta ihop och Mikael la ut sin lyxvilla i Hallstahammar till försäljning. Flyttbilen går till Lottas hemtrakter i Göteborg där de nu har köpt ett hus tillsammans.

Nya orden om kaotiska flytten

Nu är flytten äntligen gjord och för ett par veckor sedan var Mikael med i Nyhetsmorgon över länk för att ge tittarna en liten smygtitt på det nya huset.

Annons

– Här har vi en öppen spis och här ska den beryktade Engbergska flygeln stå. Där ska hon sitta och sjunga, förklarade Mikael då.

Som många av oss kanske vet är det dock ingen lätt match att flytta – och än mindre att flytta ihop med någon man inte levt med tidigare. I en intervju med Expressen berättar dock Mikael att flytten gått förvånansvärt bra och den första lassen är undanstökad.

– Vi har nog hundra lådor i garaget. Vi jobbar på. Men det viktiga var att komma i gång och få iväg flyttlasset och så där, säger Mikael Sandström i intervjun.

Att han tagit rätt beslut i att flytta ihop med Lotta finns det dock ingen tvekan om. På frågan om hur första tiden i huset känts svarar Mikael nämligen:

– Det har varit alldeles utmärkt, rätt beslut tycker jag. Det är skönt, säger Mikael till Expressen.

Därför är doktor Mikael inte med i Let's dance 2021

Förra året var Mikael en av deltagarna i Let's dance. För att kunna medverka i programmet hade han tagit tjänstledigt från jobbet som intensivvårdsläkare men i och med coronapandemin kände han sig tvungen att återgå till arbetet.

Annons

Redan då berättade han i intervjuer att han hoppades på att få vara med vid ett senare tillfälle. Trots det har han inte fått någon förfrågan från TV4 om årets säsong – något som doktor Mikel tar med en gnutta besvikelse även om han förstår kanalens beslut.

– Det hade nog också varit trångt att få plats för programmet rent praktiskt, med flytten och allt. Jag vet inte, då hade jag fått rucka på det. Jag gjorde mig inga illusioner om att jag skulle få vara med, säger doktor Mikael till Expressen.

FOTO: TT/TV4

Annons