Därför saknas Steffo Törnquist vid Jenny Strömstedts sida i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt är ett riktigt radarpar i Nyhetsmorgon.
Men i torsdagens program var Steffo utbytt och istället stod Anders Pihlblad vid Jennys sida.
Nu berättar Steffo för Hänt vad som låg bakom hans frånvaro.

Oliver Ingrossos nya tv-beslut – Pernilla Wahlgren om sonens vändningSteffo Törnquist, 65, har tillsammans med Jenny Strömstedt, 48, kommit att bli en av TV4-tittarnas favoritduos. Men Steffo gjorde faktiskt succé i tv-rutan långt innan dess att tittarna började förknippa honom som ett radarpar med Jenny. Han började nämligen som programledare för Nyhetsmorgon redan år 2000.

Steffo fyllde nyligen 65 år – en ålder som brukar förknippas med att gå i pension. Men det är verkligen inget som den populära programledaren tänkt på än, snarare tvärtom då han fullkomligt älskar sitt jobb.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Leif GW i tårar efter händelsen i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquists framtid i Nyhetsmorgon

Men i en intervju medgav han nyligen att tanken på att gå i pension givetvis har slagit honom, men under dessa corona-tider finns det ändå inte så mycket annat att göra.

– Nu är jag inne på den 43:e säsongen och jag har snuddat vid tanken att jag kanske borde lägga av. Men under dessa coronatider är alternativet inte så roligt och det är fortfarande väldigt kul att jobba med Nyhetsmorgon, sa han då.

Jenny Strömstedt har också en lång karriär på Nyhetsmorgon, ända sedan 2005 har TV4-tittarna kunnat vakna med henne i rutan. Och med tiden kom hon och Steffo att bli en av tittarnas absoluta favoritduos. Men under hösten har det forna programledar-paret tvingats klara sig på egna håll flera gånger.

Jenny har varit borta en hel del i och med inspelningarna av relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedts, som hon gör tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 64. Steffo, å andra sidan, har också varit borta en del i och med jaktsäsongen och när han drabbades hårt av corona-viruset.

Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist

Senast Jenny och Steffo jobbade tillsammans var sex dagar sedan.

Foto: TV4

Därför saknades Steffo i Nyhetsmorgon

Men nu när Steffo är frisk igen, och inspelningarna av Tillsammans med Strömstedts är klara, så kom nog morgonens program som en chock för många. Jenny sände nämligen morgonens program ihop med Anders Pihlblad, 52, istället för Steffo Törnquist.

När Hänt når Steffo förklarar han nu anledningen till varför han inte stod vid Jennys sida i torsdagens morgonshow.

”Är i skogen”, förklarade han i ett meddelande till Hänt.

Men nu undrar säkert många hur länge Steffo ska vara i skogen, blir han borta länge? Men tittarna kan pusta ut, Steffo är nämligen tillbaka på Nyhetsmorgon redan imorgon bitti.

”Jobbar i morron”, skriver han till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Oliver Ingrossos nya tv-beslut – Pernilla Wahlgren om sonens vändning

LÄS OCKSÅ: Därför visar Per Andersson inte upp barnen Tage och Ture