Därför tackade Carola Häggkvist ja till Stjärnorna på slottet 2022

CAROLA HÄGGKVIST
Exklusivt

Carola är en av dem som medverkar i årets säsong av Stjärnorna på slottet.
Hon hade fått frågan tidigare om att medverka i programmet – men det blev alltså i år som blev hennes år. Nu berättar hon för Hänt vad som gjorde att hon tackade ja nu!

Årets säsong av SVT:s Stjärnorna på slottet har äntligen dragit igång och precis som tidigare år är det en riktig spännande mix av människor som intar slottet.

En annan person som är given i detta sammanhang är ju kocken Tareq Taylor, 52, som står för matlagningen. De stjärnorna som är med i år är Marika Carlsson, 48, Per Andersson, 45, David Lagercrantz, 59, Grynet Molvig, 79, och Carola Häggkvist, 55.

Precis som föregående år så får alla stjärnorna en varsin dag där de bestämmer allt som ska göras och pratas om. Marika var först ut och hennes berättelser om sitt liv berörde de andra deltagarna rejält. Men nu är det dags för Carolas tur!

Därför försvann Jon Henrik från sociala medier – anledningen bakom

Därför valde Carola att tacka ja till Stjärnorna på slottet

Även Carolas dag blev berörande och på sätt och vis dramatisk när Tareq Taylor fick ställa upp och åka ambulans. När Hänt träffade Carola på pressträffen av Stjärnorna på slottet berättade hon mer om varför hon egentligen valde att tacka ja till årets säsong av Stjärnorna på slottet.

– Per! Nej men vi sågs ju nämligen i filmhusets korridorer under tiden jag gjorde Let's dance. Sedan så är det ju också väldigt nära inpå mitt 40-årsjubileum och då tänkte jag att jag kan få värma upp litegrann genom att vara med i det här sammanhanget, säger hon och fortsätter:

– Det är ju såklart utgivande, men jag kände mig trygg. Jag har inget att dölja och jag känner också att det finns mycket att säga. Man kanske inte kan säga det till alla genom min bok eller mina medier, så då är jag tacksam för SVT.

Men vad det var som gjorde att Carola valde att tacka ja just det här året hade faktiskt lite att göra med hennes medverkan i Så mycket bättre 2014.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Varför ville du vara med just i år?

– Dels för att jag hade gjort Så mycket bättre. Jag har fått förfrågan om "Stjärnorna" förut, men då hade jag inte gjort Så mycket bättre. Där kom ju musiken först. För att bara ge intervjuer eller prata om mig själv, det har jag ju gjort så mycket. Så när Så mycket bättre var gjort och det var en fin upplevelse och folk kände att "hon är ju nice", då kände jag att jag kunde vara med här också då, säger Carola till Hänt.

Skadan i Let's dance

Men Stjärnorna på slottet var inte det enda tv-programmet som Carola valde att tacka ja till under 2021. I början av året var hon nämligen med i Let's dance, där hon dessvärre skadade sig och behövde hoppa av.

– Jag gjorde ju Let's dance också i den här bubblan, det har jag ju tackat nej till i alla år också. Men så tänkte jag att nu i pandemin så kan man ju göra det då. Men egentligen borde jag kanske, inte softa, men man kan ju vara kreativ även fast man inte syns, säger Carola och skrattar.

CAROLA HÄGGKVIST

Carola berättade för Hänt om hur det kom sig att hon tackade ja till Stjärnorna på slottet.

FOTO: LINA GUSTAFSSON

Stjärnorna på slottet sänds lördagar kl. 20:00 på SVT1 och SVTPlay.

LÄS OCKSÅ: Christinas fräcka ord om Christian – piken till Pernilla

LÄS OCKSÅ: Caspers sjukdomsbesked – egna orden om hälsokampen

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!