Därför har Suzanne Axell valt att inte skaffa barn – egna orden

Suzanne Axell.

Karin Törnblom/TT
Suzanne Axell är en av Sveriges mest folkkära programledare.
Hon har valt att inte skaffa barn – något som hon inte är rädd att prata om.
Slå på ljud

Suzanne Axell har varit programledare för SVT:s Fråga doktorn sedan 2013 och programmet, som precis har tagit jullov, har sänts i 600 avsnitt. Hon var tidigare också programledare för Go'kväll.

Och ja, hon är väldigt omtyckt av tittarna.

Suzanne har dessutom på senare dagar fått fans från en yngre målgrupp, efter att hon var med i Filip Hammar och Fredrik Wikingssons frågesport Alla mot alla. Hon vann faktiskt den andra säsongen tillsammans med David Sundin.

– Jag har aldrig varit med om så mycket reaktioner på stan tidigare. Tolvåringar som kommer fram och vill ha autograf. Skitroliga kommentarer som jag aldrig fått från de åldersgrupperna tidigare, har hon tidigare sagt i en intervju med Expressen.

LÄS MER: Fråga doktorn-Suzanne Axells stora tragedi – vännen gick bort

Orden om sambon Jörgen Wedebrand

Och det är inte bara hos tittarna som Suzanne Axell har en varm plats i hjärtat. Hon lever tillsammans med sin sambo, IT-konsulten Jörgen Wedebrand. I en intervju med Hänt från början av året berättade den populära tv-profilen hur de träffades.

– Vi träffades i Roslagen. Det började som en sommarförälskelse. Sedan ringde han mig och vi gick ut ett par gånger. På den vägen är det. Vi var i 20-årsåldern båda två.

Hon har också berättat för Hänt vad hon tycker bäst om hos sin sambo.

– Att han är en fri själ. Det är jag också. Med fri själ menar jag inte att man lägrar andra personer. Vill han åka ut och segla så gör han det och vill jag sticka ut på landet så gör jag det. Vi har aldrig hållit fast varandra, vi sitter inte i soffan och klamrar fast så att händerna blånar bara för att visa att vi hör ihop. Jag känner mig hyfsat fri mitt uppe i alltihop. Att göra allt tillsammans vore dödstråkigt!

Därför väljer Suzanne Axell att inte skaffa barn

Suzanne Axell har flera gånger berättat att de tidigt i relationen bestämde sig för att inte skaffa barn.

– Jag är äldsta systern av tre och fick bli vuxen tidigt, ta del av ekonomiska bekymmer. Jag känner att jag har gjort allt det där, jag har aldrig haft någon längtan efter egna barn, har hon berättar i en intervju med Expressen.

Hon förklarar varför:

– Det finns massor av barn i världen som ingen bryr sig om. Jag respekterar dem som längtar, men jag tycker inte att jag som kvinna automatiskt ska pressas på det där paketet. Då skulle det komma något stackars barn som i 27-årsåldern säger "mamma, du hade aldrig tid med mig", säger hon till tidningen.

I en annan intervju med samma tidning berättar Suzanne Axell att hon ofta får uppskattande ord om sitt val, men att många kvinnor inte vågar säga det i offentligheten.

– Att ha egna barn ingick inte i mina drömmar och då tycker jag att det är bättre att vara ärlig. Det är många som tycker som jag och jag får många brev om det men många vågar inte stå för det offentligt. Där måste vi börja skärpa till oss lite, säger hon.

Bild: Karin Törnblom/TT

Läs också: Suzanne Axells ord om sambolivet tillsammans med Jörgen

Läs också: Så gick det sen – för barnen i Wild Kids 2007

SENASTE NYTT!