TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför försvinner Suzanne Axell och SVT:s Fråga doktorn efter succén

15 dec, 2020 
Suzanne Axell
Foto: Facebook/TT
Suzanne Axell har programlett Fråga doktorn sedan 2003.
Nu avslöjar SVT varför programmet plötsligt försvinner från kanalen.
– För mig är det jätteviktigt att få säga tack till dig där ute, tack för att ni finns, tack för allt stöd, all värme och all kärlek, skriver Suzanne i ett inlägg på Facebook.
Annons
Lars Lerin är årets julvärd i SVT 2020Brand logo
Lars Lerin är årets julvärd i SVT 2020

Suzanne Axell, 64, är en av SVT:s allra folkkäraste tv-profiler. Med 300 avsnitt av Go’kväll och cirka 600 avsnitt av Fråga doktorn är hon ett välkänt ansikte för tv-tittarna.

I en tidigare intervju med Hänt plus har Suzanne berättat om hur hon ser på sitt arbete med programmet Fråga doktorn.

– Det är ett arbete som vilket som helst. Tittarna betalar för att jag ska sköta mitt jobb. Jag har jobbat stenhårt för det här programmet och tiden har gått fort, säger Suzanne.

Suzanne Axells tidigare besked om Fråga doktorn

Däremot har Suzanne uppmärksammat att folk tror att hon är läkare, något som inte stämmer och därmed än idag gör henne förvånad när folk tror att det är hon som ska ge svar på deras problem.

I samma intervju berättade Suzanne om vad hon tror gällande programmets framtid. Även om den folkkära programledaren skulle gå i pension tror hon stenhårt på att få sig en ersättare i rollen.

– Jag tror att programmet kommer att leva länge – långt efter att jag slutat. Men sådana där tankar är ingenting som jag ägnar mig åt. Min bästa vän dog i cancer när hon var 30. Jag är glad för varje dag som jag får vara med och sparka i det här livet så att säga. Det är jätteroligt att jobba med ”Fråga doktorn” – men jag kan inte se in i framtiden.

Annons

Därför försvinner Fråga doktorn från tv-rutan

Nu har det däremot blivit dags för ett sista avsnitt av det populära programmet – i alla fall för säsongen. Under måndagen visades nämligen säsongsavslutningen och nu går produktionen på julledigt. I ett inlägg på Facebook har Suzanne själv delat med sig av en hälsning till tittarna.

– Hej där ute! Får vi på Fråga doktorn börja med att önska dig som tittare en riktigt, riktigt god jul och ett gott och lyckosamt år. Det blev ett märkligt år det här, eller hur? Vi kämpar allihopa, vi som är nere på golvet, vi som sitter hemma och allt sånt där. Men värmen finns mellan människor och det är det allra viktigaste, säger Suzanne och fortsätter:

– För mig är det jätteviktigt att få säga tack till dig där ute, tack för att ni finns, tack för allt stöd, all värme och all kärlek. Lova att du tar hand om dig även i jul så ses vi på det nya året och håll tummarna nu för att allting ska gå riktigt, riktigt bra. En storstor kram och ett hjärta från mig så ses vi på det nya året. God jul och gott nytt år.

Annons