Suzanne Reuter avslöjar bluffen i Fångarna på fortet – därför tvingades hon lämna

Suzanne Reuter avslöjar bluffen i Fångarna på fortet – därför tvingades hon lämna

Tidigare i somras kom nyheten att Suzanne Reuter ersätts av Peter Stormare i årets säsong av Fångarna på fortet.
Nu berättar Suzanne sanningen om hennes försvinnande från produktionen.
– Det var underbart att stå där uppe i tornet och göra det jobbet, säger hon i en ny intervju med Svensk dam.
Suzanne Reuter om att vara en berättarröst
0:48

Efter reklamen: Suzanne Reuter om att vara en berättarröst

(0:48)

Slå på ljud

Det populära underhållningsprogrammet tillika TV4:s långkörare Fångarna på fortet är äntligen tillbaka i tv-rutan med en rykande färsk säsong.

Den omtyckta duon Agneta Sjödin, 54, och Gunde Svan, 60, står i vanlig ordning för programledarinsatsen. Men någon som saknas i programmet i år är Suzanne Reuter, 69.

I juni meddelade TV4 att Suzannes karaktär gåtställaren Madame Fouras ersätts av Hollywoodskådespelaren Peter Stormare, 68. Nu berättar Suzanne hur det egentligen gick till...

Suzanne Reuter petas – därför ersätts hon av Hollywoodstjärnan

Programmet Fångarna på fortet, som går ut på att kända profiler tävlar i lag om att samla nycklar som kan ta dem in till fortets skattkammare, har sänts sedan år 1990. Det vill säga i över 30 år.

Trots att programmet sänts under så lång tid dröjde det ändå till och med år 2019 innan en kvinnlig profil skulle få uppdraget att gestalta fortets gåtställare Fader Fouras. Men för tre år sedan fick alltså Suzanne äran att axla rollen som Madame Fouras.

Karaktären har en lång historia och har spelats av kända skådespelare så som bland annat Felix Herngren, 55, Rolf Skoglund, 81, Peter Magnusson, 47, och de framlidna skådespelarna Stig Ossian Ericson, Lasse Brandeby och Rikard Wolff.

Men inför årets säsong, som hade premiär den 19 augusti, har alltså Suzanne byts ut och istället huserar Peter Stormare som gåtställare i tornet på Fort Boyard, under namnet Kapten Kaboom.

Men hur gick det egentligen till när Suzanne petades från produktionen?

Peter Stormare i rollkaraktären Kapten Kaboom tillsammans med det välkända radarparet Agneta och Gunde.

Peter Stormare i rollkaraktären Kapten Kaboom tillsammans med det välkända radarparet Agneta och Gunde.

FOTO: Gustav Hallén/TV4

Bluffen i Fångarna på fortet – sanningen om Suzanne Reuters avhopp avslöjad

I en ny intervju med Svensk dam avslöjar Suzanne sanningen bakom beslutet att ersätta hennes karaktär inför inspelningen av säsongen Fångarna på fortet 2022.

– Det var coronan som kom in i bilden. Jag blev sjuk och när det skulle igång igen så vågade jag inte tacka ja till det. Då kom Peter Stormare in, förklarar Suzanne för tidningen.

– Och det var ju väldigt bra. Jag har sett ett avsnitt, och det ser jättekul ut, säger hon om Peters insats.

Hon blev alltså inte petad från produktionen inför den här säsongen utan valde självmant att hoppa av uppdraget.

Men ett frågetecken kvarstår att reda ut. Coronan kom ju in i bilden redan 2019 när Suzanne faktiskt var med och spelade in på ön utanför Frankrikes atlantkust. Hur går det ihop?

Jo, en av årets deltagare Melodifestivalen-profilen Klara Hammarström, 22, har avslöjat för Hänt att produktionen spelar in tv till tre säsonger åt gången. Detta då Fort Boyard inte är bemannat varje år på grund av extrema vattenhöjningar.

Suzannes tre säsonger som Madame Fouras var alltså med största sannolikhet förinspelade innan coronapandemin bröt ut. Vi noterar också att Peter Stormare som Kapten Kaboom troligtvis dyker upp även nästa år.

Fångarna på fortet sänds på fredagar klockan 20.00 i TV4 och kan streamas från TV4 Play.

FOTO: Gustav Hallén/TV4, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN