Skådisen Rikard Wolff har dött – familjens första ord

17 nov, 2017 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Malin Ljung
Den folkkära skådesplaren Rikadr Wolff har avlidit. Under fredagen somnade han in i sviterna av lungsjukdomen som han så länge kämpat mot. Rikard Wolff blev 59 år.
Annons

Den folkkära kådespelaren Rikard Wolff, 59, har avlidit. Ett besked som meddelades via hans Instagramkonto strax före 15-tiden under fredagen.

“Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla”, löd texten som lagts upp på Wolffs konto, följt av ett hjärta.

Rikard Wolffs hälsa har sviktat sedan i somras. Han har tvingats ställa in flera framträdanden och även sin planerade medverkan i “Angels of America” som skulle ha premiär på Elverket i Stockholm den 1 februari.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I augusti blev Wolff inlagd på sjukhus. Detta i sviterna av den ärftliga och kroniska lungsjukdomen lungemfysem som han lidit av i många år.

För bara sex dagar, under lördagen, sedan publicerade han en bild på sig själv från sjukhussängen där han med egna ord beskrev sin kamp med optimistiska ord.

“Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg”, skrev Wolff.

Annons

Det skulle bli hans sista hälsning.

Flera fans och följare blev oroade när de såg bilden på Rikard Wolff. Skådespelarens representant Peter Jansson på Artistgruppen hälsade kort till Hänt i måndags:

– Rikard är sjukskriven och gör inga intervjuer.

Sin sista intervju ska han enligt Aftonbladet ha gjort i början av augusti. Då pratade Wolff bland annat om hur hans liv påverkades av lungsjukdomen.

– Det är en kronisk sjukdom som är ganska krånglig och tvingar mig till rätt stora anpassningar. Jag är oerhört beroende av planering och logistik och har alltid en assistent som hjälper mig när jag reser. Jag har inte råd med något slarv längre, sa han då till tidningen.

I en annan intervju med Expressen beskrev han vilken mardröm det var för honom att leva med sjukdomen.

Artisten fick flera gånger har fått fått åka ambulans efter att ha drabbats av anfall kopplat till sjukdomen.

– Jag får ingen luft. Jag försämras av olika skäl, jag kanske har ätit för mycket, fått en förkylning, och plötsligt får jag ingen luft. När jag märker det sätter en panikreaktion i gång som mer eller mindre slår ut mig, sade Rikard Wolff.

Annons

Rikard Wolff slog igenom när han spelade mot Helena Bergström i filmen “Änglagård” 1992. Det var starten på en imponerande karriär som skådespelare.

Rikard Wolff och Helena Bergström gjorde dundersuccé i “Änglagård”.

Men Rikard Wolff har även rört sig inom andra genrer inom nöjesvärlden. Bland annat deltog han i Melodifestivalen för fyra år sedan med “En förlorad sommar”. Den största hiten är dock “Pojken från månen” från 1995.

Senast svenska folket såg honom i tv-rutan var var under sommaren när han agerade gåtställaren Le Wolff i TV4:s “Fångarna på fortet”.

Precis som han hintade i sitt senaste Instagraminlägg för sex dagar sen så är han aktuell i SVT:s kommande julkalender “Jakten på tidskristallen”.

Kort efter att beskedet om att Rickard Wolff avlidit började hans nöjeskollegor att sörja honom på sociala medier. Bland annat skådespelerskan Felice Jankell som även hon är aktuell i “Jakten på tidskristallen”.

Annons

https://www.instagram.com/p/BbmWd-NAjzC/?hl=en&taken-by=felicejankell

TV4-profilen Anders Pihlblad mottog beskedet med stor sorg.

Rikard Wolff fick 2005 en dotter tillsammans med dokumentärfilmaren Stina Gardell.

Kort efter beskedet om att Rikard Wolff avlidit var Hänt i kontakt med skådespelarens agent Peter Jansson som hälsar att familjen inte vill kommentera stjärnans bortgång.

FOTO: Ibl

Annons