LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvann Pontus Gårdinger från rampljuset – nya beslutet

09 mar, 2021 
Pontus Gårdinger, Margaux Dietz
Pontus Gårdinger är högaktuell i den nya storsatsningen Duellen, som sänds på TV3 i vår.
Tillsammans med Margaux Dietz har han nu tackat ja till programledar-rollen efter flera år bakom kameran. Nu berättar han för Hänt varför han försvann från rampljuset.
Annons
Margaux Dietz och Jacob LiebermannBrand logo
Margaux Dietz och Jacob Liebermann

Pontus Gårdinger, 56, slog igenom med dunder och brak under början av 2000-talet. Då syntes han flitigt i alla möjliga tv-program på Kanal 5.

Under 00-talet var han kanske en av Sveriges mest populära programledare. Han ledde då program som Mullvaden, Sanningens ögonblick och Vem kan slå Filip och Fredrik. Inte nog med detta kan han även skriva upp programledare för Melodifestivalen på sin meritlista.

Nu är han högaktuell i TV3:s nya storsatsning Duellen. I det nya underhållningsprogrammet kommer människor, maskiner och djur mötas i olika roliga, spännande och ibland faktiskt riktigt galna dueller. I tio veckor kommer tv-tittarna att få möjlighet till ett extra skratt som förgyller söndagarna.

Det här handlar Duellen om

I programmet får vi följa flera färgstarka lag som helt enkelt ska försöka gissa rätt på hur de olika duellerna slutar.

Annons

I varje avsnitt utses en vinnare. Och den person som tar sig ända fram till den absolut sista duellen under programmets gång har möjlighet att vinna 50 000 kronor!

Tillsammans med Margaux Dietz, 30, ska Pontus nu leda det nya spännande formatet av underhållning. När Hänt träffade Pontus på pressträffen berättade han några avgörande faktorer till varför han faktiskt tackade ja till det här uppdraget.

– Jag har alltid sagt så här ”jag är programledare igen om det är spännande och funkar tidsmässigt”. Nu var det ett spännande projekt, funkar tidsmässigt och kul med Margaux, sa han då till Hänt.

Pontus Gårdinger, Margaux Dietz
Pontus och Margaux på pressträffen.

Därför försvann Pontus från rampljuset

Efter Pontus storhetstid på Kanal 5 valde han att istället börja jobba mer och mer bakom kameran. På pressträffen berättade han varför det blev så.

Annons

– Det är många år sen jag var legend på Kanal 5. Jag började jobba redan då mer och mer bakom kameran, så jag producerar ju i vanliga fall olika tv-program. Det är det jag gjort de senaste åren, det är mitt riktiga jobb om man säger så, säger han.

Pontus berättar nu om en av anledningarna till att han började jobba mer och mer bakom kameran. Det var helt enkelt för att han ville ha en "plan B", ifall det inte skulle bli några fler jobb framför kameran.

– Jag tror att jag började producera och jobba mer bakom kameran och då började det ta överhanden. Jag ville ha nåt annat att göra ifall det inte skulle bli några fler programledarjobb, säger han och fortsätter.

– Dessutom tycker jag inte att det har varit så många grejer som dykt upp som varit tillräckligt spännande.

Duellen har premiär söndagen den 14:e mars klockan 19:30 på TV3, Viafree och Viaplay.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Annons