LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så vann Pontus Gårdinger en miljon av Bert Karlsson

28 nov, 2016 
AvJohanna Bladh
En massa kändisar åker till Cypern och spelar poker om en miljon kronor. Det låter som en realitysåpa men det här är berättelsen om hur Pontus Gårdinger spelade skjortan av Bert Karlsson.
Annons

2007 åkte tv-profilen Pontus Gårdinger, 52, ner till Cypern för att delta i turneringen ”Pokermiljonen”. Med i tävlingen var pokerproffs, och kända svenskar. Däribland Lill-Babs, 78, och entreprenören Bert Karlsson, 71,:

– Jag kan inte minnas om vi satt vid samma bord, men det var någon form av turnering där några åkte ut och några gick vidare och jag vann över alla, även Bert. Jag fick en hel miljon, det var väldigt märkligt! Säger Pontus till Hänt.

Vi möter Pontus på Måns Zelmerlöw, 30, och Jonas Björkmans, 44, välgörenhetsmingel och mitt under samtalet kliver Bert Karlsson själv fram till Pontus:

– Gud, va jag knäckte dig! Ropar Pontus medan de båda gapskrattar åt minnet av pokerturneringen.

– Ja, fy fan! Svarar Bert medan de två energiskt skakar hand.

Här avbryter Bert Karlsson intervjun med GårdingerBrand logo
Här avbryter Bert Karlsson intervjun med Gårdinger

Miljonen som Pontus vann spenderade han snabbt upp bland annat genom att under flygresan hem bjuda hela planet på gratis champagne, skrev Aftonbladet.

Själv minns han perioden efter vinsten:

– Jag köpte en bil och sen gav jag bort lite pengar och sen… Sen var det slut.

Att vinna en hel pokerturnering kräver tur och skicklighet. Men enligt Pontus själv verkar det inte alls ha handlat om skicklighet:

– Det var första gången jag spelade på riktigt vid ett bord, med marker och riktiga pengar. Och efter det har jag inte spelat alls.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons