LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bert Karlsson ställer upp i nästa val 2018

21 nov, 2016 
AvEmelie Tholin
Ett nytt parti som kan samarbeta med alla. Inklusive Sverigedemokraterna. Bert Karlsson räknar med att få 25 procent av rösterna i Skaraborg.
Annons

Herrens vägar äro outgrundliga. Bert Karlssons också. Nu överväger multi-entreprenören från Skaraborg att göra politisk comeback inför nästa val 2018. Det är alla bråk med Skara kommun som fått den tidigare partiledaren för Ny Demokrati att tänka om, avslöjar Skaraborgs läns tidning.

— Det finns folk som är intresserade av att ligga bakom det och de vill ha med mig. Det blir ett uppror utan dess like, säger Bert till tidningen.

Målgruppen är de “svaga” i kommunen, det vill säga ungdomar och äldre. Ungdomar måste trivas bättre i kommunen och äldre människor ska få bättre mat. Det är här som 70-årige Bert kliver in och styr upp.

— Det är möjligt att jag ägnar min sista tid i livet på det, om politikerna inte skärper sig, men det ser de ju inte ut att göra. De lyssnar inte, säger Bert Karlsson.

Bert Karlsson gjorde politisk karriär med Ian Wachtmeister. Med Ny Demokrati satt de i riksdagen mellan 1991 och 1994. Här i ett möte i Burlövs kommun.
Bert Karlsson gjorde politisk karriär med Ian Wachtmeister. De grundade Ny Demokrati och satt i riksdagen mellan 1991 och 1994. Här i ett möte i Burlövs kommun.

Rädda Skara-partiet kommer samarbeta med alla, inklusive Sverigedemokraterna. Ett missnöjesparti vill Bert Karlsson inte kalla det.

— Det är ett populistiskt parti som kommer ur att folk är missnöjda, säger Karlsson.

Bert Karlsson uppskattar att partiet kan få omkring 25 procent av rösterna i Skara kommun i valet 2018.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons