Därför ersätts Martin Järborg av Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

Martin Järborg ersätts av Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

Programledaren Martin Järborg saknas i Nyhetsmorgon.
Nu avslöjas sanningen varför TV4-profilen plötsligt ersätts av Anders Pihlblad.

TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest populära bland tittarna, tusentals väljer varje morgon att kolla på programmet medan de startar upp dagen.

Som pricken över i:et har programledarna blivit otroligt folkkära och kör alla vardagar som duos när programmet sänds mellan klockan 06.00-10.00.

Men en duo som förändrats den senaste tiden är Soraya Lavasani, 39, och Martin Järborg, 42. Soraya har i ett drygt års tid varit mammaledig, istället har den populära programledaren Maria Forsblom, 34, vikarierat för Soraya. Men för en dryg månad sedan försvann Maria från Nyhetsmorgon när Soraya kom tillbaka vid Martin Järborgs sida.

”Jag är jätteglad att få ha lära känna Martin under ett års tid och få upptäcka vilken rolig och smart kille han är. Vi har haft jätteroligt och nu är jag också glad att Soraya kommer tillbaka till oss på Nyhetsmorgon efter ett års föräldraledighet”, skrev Maria till Hänt i samband med förändringen.

Marias nya jobb är egentligen inte nytt, utan istället går hon tillbaka till sitt tidigare upplägg med att varva söndagar med torsdagar och fredagar.

Därför saknas Martin Järborg i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Därför saknas Calle Sterner i Let's dance

Tittarna är vana vid att se duon under måndag, tisdag och onsdag då de är stående programledare. Men nu saknas Martin Järborg i programmet, och istället är han ersatt av Anders Pihlblad.

Martin Järborgs sista dag med Soraya denna vecka blev tisdagen då han lägligt nog fyllde år och firades genom hela programmet, självklart uppmärksammades även den stora dagen i Nyhetsmorgons sociala kanaler.

”Underbara Martin. Hoppas din dag fylls av skratt, dans och kärlek!”, hälsade bland annat tidigare kollegan Maria Forsblom.

Även den återkommande gästen Elaine Eksvärd passade på att hälsa grattis.

”Grattis Martin, ser fram emot att se dig nästa vecka", skrev hon.

Men det verkar som att hon får vänta desto längre på att fira programledaren, för på Instagram avslöjar han i sitt svar att han dels kommer vara borta från programmet mer än bara idag – och varför.

”Tack! Men ledig nästa vecka", skriver han.

Vi får hoppas på att Martin Järborg firas storstilat på hemmaplan av familjen och att han dessutom får en magisk ledighet!

LÄS OCKSÅ: TV4-profilen Anders Kraft bryter tystnaden om kärlekslyckan

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot inslaget med Soraya och Martin i Nyhetsmorgon

FOTO: TV4

Senaste nytt