TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-typeMasked singer 2024Robinson 2024

Tittarnas kritik mot inslaget med Soraya och Martin i Nyhetsmorgon

30 mar, 2021 
https://image.hant.se/image-7409509?imageId=7409509&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=76.5&x=0&y=0
Malin Ljung
Martin och Soraya i Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgons programledare Soraya Lavasani och Martin Järborg möter nu skarp kritik från tittarna, detta efter ett inslag riktat mot personer som är över 60 år.
Nu kräver tittarna ändring!
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Programledarduon Soraya Lavasani och Martin Järborg är återförenade i Nyhetsmorgon sedan cirka en månad tillbaka. Soraya kom då tillbaka från sin mammaledighet efter att ha fått sitt andra barn, sonen Winston, tillsammans med maken Ralph.

Sorayas återkomst innebar även att programledaren Maria Forsblom, som vikarierat under kollegans mammaledighet, tackade för sig.

Och även om tittarna mottagit Soraya med öppna armar så reagerade de starkt på ett inslag i Nyhetsmorgon under måndagsmorgonen.

Tips på hemmaträning för 60+

Då gästades nämligen programmet av tränaren Leila Söderholm som dagen till ära skulle ge tips på hur personer i åldern 60 år och uppåt kan träna utifrån sina förutsättningar. I direktsändning fick tittarna se hur programledarna Soraya och Martin kämpade med övningarna som benböj och balansträning. Och kämpade gjorde de, för trots att Soraya är 39 år och Martin Järborg har en ålder på 41 år – det vill säga dryga 20 år yngre än målgruppen för övningarna riktade sig till – så hade programledarna rejält svårt att både böja på benen och att hitta balansen.

Annons

– Får jag bara berätta nu, igår körde jag marklyft. Jag är väldigt stel, säger Martin Järborg i ett försök att kyla över sin orörlighet.

Även om inslaget med all säkerhet var menat för att peppa de äldre tittarna så har inte inslaget mötts med öppna armar. På Nyhetsmorgons sociala medier kritiserar istället flera tittare nivån på träningen och hävdar att de inte alls är anpassade för vad personer i deras ålder klarar av. Bland annat påpekar en person i kommentarsfältet att det finns en stor risk för olyckor.

Kritiken mot träningsinslaget i Nyhetsmorgon

Hur tror hon att 60 åringar kan göra såna övningar. Dem flesta har dåligt balans, såna övningar man bara bryter ben eller armen. Inte ens Soraya och Martin klarar övningar det var väldigt dåligt idé”, skriver personen.

Flera tittare påpekar också att de redan hunnit med operationer i knä och leder, samt att de har sjukdomar som ej är anpassade

Om man har bra balans och inte opererat flera gånger ben. Lycklig du att du mår bra då kan du göra hennes övningar”, skriver en annan tittare som blev besviken på inslaget.

FOTO: TV4

Annons