ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför är Sami Nikula sjukskriven – stöttas av Mirka Norrström

14 jan, 2022 
Sami Nikula
Den omtyckta Familjen annorlunda-profilen Sami Nikula tampas med utmattning och har under en längre tid varit sjukskriven.
I en stor intervju med Hänt berättar han om kampen och tacksamheten över vännen Mirka Norrström samt flickvännen Natalie.
– Hur ska jag orka det här?, säger han till Hänt.
Annons
Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami NikulaBrand logo
Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami Nikula

Sami Nikula, 49, slog igenom i Familjen annorlunda för ett par år sedan med sin stora familj och ex-frun Matilda Nikula. Sedan dess har det hänt en hel del. Skilsmässa, ny kärlek och flytt är bara några av alla sakerna som hänt inom loppet av ett par år.

Men vid sidan av allt detta har han tampats med en utmattning. Nu berättar Sami i en intervju med Hänt om sjukskrivningen, orkeslösheten och vägen tillbaka.

Sami Nikula om utmattningen – tvingades till sjukskrivning

Sami har berättat för sin numera stora följarskara på sociala medier att han varit utmattad, något Hänt skrivit om tidigare.

När Hänt når honom på telefonen berättar Sami att det är sista veckan på sjukskrivningen.

Hur mår du?

– Det är så bra som det kan vara, det får jag väl säga. Jag börjar jobba nästa vecka, efter sex veckor som sjukskriven. Det var rätt beslut, det var tvunget så att säga. Det började påverka min sömn. Man gick mer eller mindre in i väggen även om jag har den här arbetsmoralen i mig, säger han och tillägger:

Annons

– Men man märkte behovet av att vila upp sig, jag har även berättat för barnen hur det ligger till.

Hur var det för dig innan sjukskrivningen?

– Innan dess började jag känna hur ska jag orka det här? Men det är inte så att jag är deppig, det är orken som inte finns eller fanns. Det är helt okej faktiskt, men visst det kom som ett brev på posten.

Sami med nya flickvännen Natalie, vänskapen övergick i en kärleksrelation.

Flickvännen fick honom att söka hjälp: ”Sömnen fallerade helt”

Som ett brev på posten... Så beskriver Sami utmattningen som dök upp från ingenstans, efter ett tag så reagerade fästmön Natalie Bonnevier och bad honom söka hjälp.

– Lång historia kort. Jag har gjort allt, med barn och heltidsjobb, allt. Men det var faktiskt Natalie som sa till mig för två månader sedan att jag kanske skulle behöva landa litegrann, för hon tyckte jag gick från klarhet till klarhet. Från positiv och framåt till att man inte orkar något mer, säger Sami och tillägger:

Annons

– Jag tog tag i problemet på en gång, att jag slipper åka till jobbet har hjälpt mig jättemycket. Styra upp problemen, men det stora bekymret är att jag inte vågar be om hjälp, jag ska göra allt själv.

Du och Natalie är ju nyförlovade, vad betyder hon för dig?

– Hon betyder jättemycket. Hon känner mig bäst och såg när allt blev bara värre och värre. Hon började förstå att det verkligen var illa. Jag menar sömnen fallerade helt på slutet. Ingen snack om saken att det här är läskigt.

Ett av Samis största och viktigaste intressen är träning.

Min träning har alltid varit viktig för mig. Tittar jag tillbaka på de tre senaste åren så kan jag se en person som förändrats rejält vad det beträffar träningen”, skriver han på Instagram.

Samis kamp med barnen – stöttas av Mirka: ”Mitt ansvar”

Sami med ex-frun Matilda fick tillsammans sju barn. Sex av dessa bor hos Sami. Under hela sitt liv har han haft svårt att be om hjälp, något som vännen och Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrström har erfarenhet av.

Annons

– Jag har pratat med min vän Mirka om detta, att man ska fixa allt själv... Det har inget med antalet barn att göra, det är jag som har satt de till världen och det är mitt ansvar, säger Sami och fortsätter:

– Jag kan inte ens be om barnpassning, jag tycker alltid det är jag som ska lösa allt. I grund och botten handlar det om stolthet, jag känner mig misslyckad om jag inte kan ta ansvaret själv.

Sami hoppas på ett bättre 2022.

– Jag har vilat upp mig rätt bra nu i och med sjukskrivningen men istället har vi prickat in sjukdom i familjen, vanliga influensan den här gången. Det har varit tufft denna period, säger Sami och avslutar:

– Allt med coronapandemin har ju ställt till det också, men jag ser ändå framåt. En dag i taget.

FOTO: TV4

Annons