Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritik

Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritik

Redan innan TV4:s gala En kväll för vår planet hade sänts möttes den av kritik.
Nu svarar programledarna Danny Saucedo och Anna Brolin på de hårda orden.
– Det måste göras, säger Danny till Hänt.
Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritik
Slå på ljud

TV4:s direktsända gala WWF – En kväll för vår planet har äntligen gått av stapeln och kvällen bjöd på många fina stunder. Men givetvis också allvarliga stunder där tittarna fick en rejäl tankeställare över vad som sker i världen.

På plats under kvällen var bland annat "Mello"-stjärnorna Tusse, och Clara Klingenström. Även kända artister som Jill Johnson och Petra Marklund var på plats och sjöng ljuva toner.

Programledarna för kvällen var inga mindre än Danny Saucedo och Anna Brolin. När Hänt träffade dem innan galan drog igång berättade de om glädjen att få jobba tillsammans!

– Jätteroligt, säg att vi har roligt ihop nu, skämtar Danny varpå Anna svarar:

– Ja, jätteroligt. Nej men vi har jättekul ihop. Det har vi på riktigt! Det här är nånting som vi båda brinner för.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kritiken mot WWF – En kväll för vår planet

Syftet med galan var att uppmärksamma klimathoten mot vår planet såsom klimatförändringar, skogsskövling, illegal jakt och andra hot mot vår planet. Tillsammans ville man nu hjälpas åt att samla in och visa hur vi alla kan göra en insats för att bekämpa klimathoten.

Även om många människor såg fram emot den viktiga galan så var det däremot vissa som började ifrågasätta programmets moral. Anna har ju befunnit sig i Afrika för att se vad WWF gör där. Medans Danny har befunnit sig på Zakhyntos i Grekland, där han bland annat fick dyka efter havssköldpaddor. Det blev med andra ord en varsin resa för programledarna.

Anna Brolin, Danny Saucedo

Danny och Anna bemöter kritiken.

Foto: Amanda Gripenberg

Redan innan galan hade sänts möttes den av kritik. Flera tyckte nämligen att det är konstigt att Anna och Danny flugit med flygplan inför reportagen som kommer visas under galan.

”Intressant med en rädda planet gala samtidigt som ni flyger världen över.”, skrev en tittare.

”Bra med en gala men det blir lite konstigt att ha programledare som bl.a. flyger mycket och verkligen bidrar till problemet. Kommer inte titta av den anledningen. Känns tragikomiskt. Nog måste det finnas bättre lämpade personer som lever mer som de lär.”, skrev en annan.

Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter kritiken

Men när Hänt pratar med Anna och Danny förklarar de populära programledarna att det faktiskt fanns ett klimat-tänk bakom dessa resor. Samtidigt som de är fullt förstående med riskerna så var det nödvändigt, menar Danny.

– Asså för att göra gott så måste man ju också åka och visa världen. Dels projekten som gjorts av WWF och dels problemen. Sen har vi ju även klippt in massa bilder som inte är ifrån resorna som vi gjorde. Alltså vi har verkligen försökt snåla ner så himla mycket som möjligt, men för att engagera människor så kostar det. Det är så med alla organisationer, det liksom kostar att hjälpa, säger han till Hänt.

Anna förklarar också att det främst handlade om att WWF skulle åka på dessa resor och då kunde de haka på.

– Och nu har ju vi synkat det med WWF:s egna resor. De måste ju åka ner och monitera och se över hur det går med våra projekt. Så det har ju liksom varit en samordnad, inte en egen reportageresa, säger Anna till Hänt.

– Det måste göras, avslutar Danny.

LÄS OCKSÅ: KRIS! Margaux beslut för sonen Arnold efter okända kampen

LÄS OCKSÅ: DOMEN Kritiken mot TV4:s gala En kväll för vår planet

FOTO: TV4, Amanda Gripenberg

FRÅN FÖRSTASIDAN