109-åriga Dagny Carlsson är inlagd på sjukhus igen

Dagny Carlsson

Dagny Carlsson fyllde nyligen 109 år och är en av Sveriges populäraste och äldsta bloggare. Men nu kommer Dagny med ett tråkigt och dystert besked – nämligen att hon är inlagd på sjukhus igen.

Det har inte gått många förbi att 109-åringen Dagny Carlsson är en av Sveriges absolut populäraste bloggare, dessutom har hon blivit omnämnd som världens äldsta bloggare. I snart tio år han hon delat med sig om sina tankar kring livet och vardagen som äldre pensionär.

Det var efter att Dagny gått en datorkurs som hon bestämde sig för att starta en blogg då hon alltid tyckt om att skriva och visst har det gått hem hos läsarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Därför vill inte Pernillas nya kille vara med i Wahlgrens värld

Dagny Carlsson om senaste åren i livet – ”fått revansch”

Dagny Carlsson var en av sommarpratarna 2017. Där pratade hon om sitt liv. Hon beskrev särskilt noga de senaste åren som oerhört viktiga för henne då hon under livets slutskede känt sig mer levande än någonsin.

– Jag har fått revansch på en barndom och en ungdom som jag kanske inte riktigt är helt belåten med. Jag skulle velat leva helt annorlunda om villkoren hade varit lite gynnsammare, berättade hon då.

Dagny är utöver bloggare mycket tacksam till livet. Förutom att beskriva sin tid som pensionär bloggar hon såklart om härligheter hon upplever. Exempelvis fyllde hon nyligen 109 år och det delade hon såklart med sig av på bloggen, bland annat fick hon brev från drottning Silvia.

”Jag fick tom brev från drottningen vars sekreterare förmedlade budskapet.”, skrev Dagny följt av:

”Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge. Det var många vackra gratulationskort som jag skall spara och titta på när jag känner mig ensam. Idag har jag vilat och tagit det lugnt. Alla som grattade mig genom Facebook tackar jag också. Jag skall fortsätta mina skriverier och vara aktiv så länge jag orkar och akta mig för att ”gamla till mig.”

Dagny Carlsson inlagd på sjukhus igen

För ett tag sedan, närmre bestämt i början av maj så fördes Dagny till sjukhuset. Under senaste tiden har hon lidit av minnesförlust och sjukdom. Efter en dramatisk ambulanstur skrev Dagny:

Det är ett riktigt sammelsurium i min gamla hjärna. Jag lovade Elena att berätta allt som hänt men jag har svårt att reda ut begreppen. Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik. Där blev jag inlagd och undersökt. Jag blev visst inlagd för undersökning. och befunnen rätt vissen.

Och nu har vi fått ta del av ett till tråkigt besked, nämligen att Dagny är inlagd på sjukhus återigen. Dagnys redaktör Elena meddelade beskedet på bloggen:

”Dagny är inlagd på sjukhus för observation. Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet.”

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf bryter tystnaden om Filip Larssons nya flickvän

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar mot Lotta Engbergs inslag i Bingolotto

FOTO: Karin Törnblom/TT / Patrik Österberg/TT

Senaste nytt