LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

109-åriga Dagny Carlsson i rullstol efter insjuknandet

23 aug, 2021 
Johanna Alm
Dagny Carlsson
Dagny Carlsson, kanske mer känd som Sveriges äldsta influencer, blev tidigare i år inlagd på sjukhus efter att hennes hälsa försämrats.
Numera uppdaterar hennes redaktör bloggen och i det senaste inlägget syns Dagny sittandes i rullstol efter sjukdomskampen.
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Dagny Carlsson, 109, tog det svenska folket med storm när hon som 100-åring började blogga. Idag är hon känd som Sveriges äldsta influencer.

På sin blogg kallar hon sig själv för Bojan och genom bloggen har hon inspirerat tusentals människor i Sverige med sin nyfikenhet och levnadsglädje.

Dagny Carlssons hälsokamp

Den senaste tiden har Dagnys blogg dock kantats av tråkiga nyheter om att hennes hälsa har försämrats. Hennes redaktör skrev då ett inlägg där hon förklarade att Dagny blivit inlagd på sjukhuset.

”Dagny är inlagd på sjukhus för observation. Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet”, skrev redaktören Elena då.

Efter ett tag uppdaterade Dagny Carlsson själv sina bloggläsare om tillståndet:

”Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik”, skrev hon då i ett blogginlägg.

Annons

Dagny i rullstol efter insjuknandet

Efter Dagnys egna blogginlägg har det varit hennes redaktör Elena som tagit hand om bloggen och uppdaterat läsarna om hur Dagny mår. Elena har tidigare förklarat att Dagny inte lär komma den närmaste tiden, men att hon kommer att uppdatera bloggläsarna om hur Dagny Carlsson mår så ofta det går.

Och löftet om att uppdatera bloggen har redaktören hållit. Nu har Elena publicerat ett nytt inlägg med en bild på Dagny sittandes i en rullstoI. I inlägget skriver hon att Dagny har fått besök av makens släkt och att de har tagit en promenad och fikat.

”Idag fick Dagny ett efterlängtat besök från maken Harrys sida av släkten i Växjö. Eva Christin och Lars-Göran brukar vara på Dagnys födelsedagar i Solna varje år men de senaste två åren kunde de inte komma på grund av pandemin. Nu har flera restriktioner lyfts och vi tog ut Dagny på en promenad och fika i den närliggande parken”, skriver Elena och avslutar blogginlägget med att berätta att Dagny Carlsson är sugen på att börja blogga igen:

”Som tur är var dagen solig och det som kanske läsarna ville höra mest av allt kom fram till slut. - Jag undrar om det inte är dags att börja blogga igen – sa Dagny.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Skavlan/Youtube

Annons