Dagny Carlssons hälsobesked – stoppas av måendet: ”Jag lider”

Tidigare i år nåddes vi av de tråkiga nyheterna om att den 109-åriga bloggerskan Dagny Carlsson blivit inlagd på sjukhus på grund av andningssvårigheter. I ett nytt blogginlägg delar hennes redaktör med sig av Dagnys nya ödesbesked.

Dagny Carlsson, 109, har blivit känd som Sveriges äldsta "influencer" och människor runt hela landet följer hennes uppdateringar via hennes blogg.

På bloggen kallar hon sig för Bojan och hennes succé har inspirerat hela svenska folket. Läsarna får följa Dagnys vardag och den senaste tiden har Dagny uppdaterat sina följare om hur det att vara 109 år gammal och samtidigt leva i en pandemi. På bloggen har Dagny tidigare berättat om sorgen över att inte få träffa vänner och umgås lika ofta som de alltid tidigare kunnat göra.

Dagny blev inlagd på sjukhus tidigare i år

Tidigare i år nåddes vi av det tråkiga beskedet att Dagny blivit inlagd på sjukhus.

Hennes redaktör för bloggen skrev då ett inlägg där hon förklarade läget för Dagny.

”Dagny är inlagd på sjukhus för observation. Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet.”, skrev redaktören Elena då.

Till slut fick bloggläsarna en uppdatering från Dagny där hon förklarade anledningen till varför hon var tvungen att läggas in på sjukhus.

Exklusivt
STORBRÅK Gunilla i storbråk – polis tillkallades efter tv-fruns utbrott

”Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik”, skrev hon då i ett blogginlägg.

Dagny förflyttades från sjukhus till korttidsboende

Sjukhusvistelsen blev tack och lov inte allt för lång för 109-åringen. Nu är hon nämligen förflyttad till ett korttidsboende.

”När vi kom in hos Dagny satt hon på sängen och tittade på TV. Hon kände inte igen någon av oss. Förklarligt. Tre maskerade personer med munskydd och visir som oannonserade invaderar rummet framkallar inte glädje, men när vi tog av oss all utrustning blev det jubel”, förklarade Elena på bloggen.

Dagny Carlssons nya ödesbesked

Nu har Elena varit på plats på korttidsboendet för att besöka Dagny igen. På bloggen skriver Dagnys redaktör, Elena:

”Idag har jag besökt Dagny igen. Hon visste att jag skulle ställa frågor om bloggen och var snabb med en hälsning”:

– Hälsa alla att jag lever fast jag lider av brist på företagsamhet, sa hon till Elena och fortsatte:

– Jag skulle gärna vilja vara i farten men saknar ork. Jag har min dator och teven i rummet men tankarna fladdrar någon annanstans.

Elena avslutar blogginlägget med att förklara att något nytt blogginlägg av Dagny lär inte komma den närmaste tiden, men att Elena kommer att uppdatera bloggläsarna om hur hon mår så ofta det går.

Dagny Carlsson Foto: Bojans blogg

Vi på Hänt skickar styrkekramar till Dagny!

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönen har träffat kärleken på nytt – egna orden om lyckan

LÄS OCKSÅ: Pelle Hansson Edh har förlovat sig med flickvännen Louise Hedman

FOTO: Dagny Carlsson/Bojans blogg

SENASTE NYTT!